Vintern är runt hörnet

Vintern är runt hörnet

Nu märks det att vintern är i intågande. Det krävs både mössa och halsduk för att vara ute och rutorna på bilen behöver skrapas rena från is. Varför inte besöka något varmare land under vinterhalvåret?
Res till Rom i Italien och njut av det annorlunda vädret, ät god mat och drick gott, dansa som om ingen ser på och lev som om det inte finns någon morgondag.
Rom har cirka 2,8 miljoner invånare, vackra omgivningar och förförisk musik. För att inte bli helt yr av att välja vad som ska göras eller vad som ska ses så kommer här lite tips och råd.

Om du älskar mat….
* Matpalatset Eataly är ett ombyggt stationshus som på tre våningar är fylld till bredden med restauranger och saluhallar där du hittar mat och dryck av riktigt god och hög klass.
* Besök Trionfale Market, en upplevelse för en matälskare. Se och känn doften från de olika råvaror som finns på detta mattorg, här finns allt från kött till grönsaker och kryddor.
* Se till att ät Pasta Carbonara på riktigt italienskt vis toppad med ost, peppar och grädde! Detta finns på nästan alla italienska restauranger.

Om du vill njuta av en härlig promenad och upptäcka allt vad Rom har i sina gömmor så som den vackra arkitekturen, konsten och kulturen…
* Att Colosseum finns i Rom är kanske ingen som missat men vad är ett besök i den vackra huvudstaden utan att ha varit och sett en av världens mest omtalade byggnad.
* Ta en promenad på den äldsta gatan i Rom, Appia Antica. Se de ruiner och gamla monument som fortfarande finns kvar från tiden då Rom var en världsmakt.
* Parken Villa Pamphili är vacker att bara strosa runt i och se på den vackra natur och de majestätiska byggnaderna som omringar parken. Om magen börjar kurra så finns Vivi Bistrot mitt i parken. Här kan du äta precis vad du känner dig sugen på. Frukost, lunch, middag eller bara en enkel fika. All mat är hälsosam och ekologisk.
* Besök vad som en gång i tiden var en av Roms största badhus, Termas De Caracalla. Detta är numera en ruin men man kan fortfarande se en liten glimt av den gamla mosaiken som en gång prytt väggarna på denna vackra gamla byggnad. Badhuset byggdes redan år 217 e.Kr.
* Se arkitekten Gino Coppedé’s fantastiska verk som uppfördes efter första världskriget. Quartiere Coppedé, är ett litet kvarter runt Piazza Mincio som inspirerats av flera olika stilar.
* Är du mer intresserad av musik så måste du besöka Circolo Degli Artisti. Här möts lokala italienska och internationella artister och musiker.

Är du en modeälskare eller kanske du bara njuter av att fönstershoppa? Här är gatorna för dig…
* Via Dei Condotti, det här är gatan med de dyra märkeskläderna. Här finns Gucci, Armani, Versace och Louis Vuitton med flera.
* Via Del Corso, här finns olika typer av butiker. Dyra märkesbutiker och de mer vanliga butikerna som t.ex Adidas, Miss Sixty, Diesel, Levis och Lush med flera.

Passa på att inhandla detta…
*Skinnjackor, skor, vin och annan alkohol samt italiensk design.

 

Jag hoppas att ni har en fin vecka och som alltid så är ni välkomna att ringa eller mejla till oss om ni har några frågor eller funderingar.

//Annie, Tågbokningen.se