Alvesta

Alvesta är en av Sveriges Järnvägsknutar. Stanna till för att njuta av det skånska lugnet. Besök Tyrolen, en folkpark från 1960-talet som aldrig slutar sprida glädje och musik. Under sommaren arrangeras motorträffar, konserter, loppisar och skördefester. Från Alvesta når du även Sigfridsleden. Den är för dig som vill se den småländska delen av Pilgrimsleden. Här kan du skåda vacker och orörd natur, samtidigt som du vandrar förbi kyrkor, sevärdheter och besöksmål. På Alvesta Turistbyrå kan du köpa karta över leden.

Golfa, bowla eller bada. Oavsett ålder och intresse finns ställen för alla. Det finns en mängd badplatser att välja mellan, antingen med strand, brygga eller hopptorn. Hyr en båt eller kanot och upptäck vattnet utan att bli blöt. Vill du hellre fiska finns en hel del åar och sjöar att välja mellan – Allt inom räckhåll.

Längs den nedlagda järnvägen mellan Halmstad och Kristinehamn kan du cykla i vackra landskap. Det skånska landskapet välkomnar dig till cykel. Alvesta är rikt på kultur och har flera sätt att bevara gammal historia. Huseby bruk ger en inblick i hur livet på ett bruk kunde sett ut för länge sedan. Ta del av trädgårdsarbeten, mat och hantverksglädjen. I Moheda arrangeras tidsresor för barn, en levande kyrkogård och sägenvandring är några av aktiviteterna som anordnas. Besök Sagobygden och hitta platser som bara finns i sagor, trollberg, offerkällor, Näckens vattenhål och drakskatter. Platserna är skyltade från vägen, så det är lätt att hitta.

Bild: av L.G.foto under Creative Commons Erkännande-DelaLika 4.0 Internationell