Amsterdam

3.280 kr

Från Köpenhamn tar det ca 13 timmar att resa till Amsterdam med tåg, från Stockholm nästan 18. Man åker enklast Köpenhamn – Hamburg – Osnabrück – Amsterdam. Det flesta dagar går det att åka över dagen från Stockholm men inte så mycket längre norrut ifrån än så.

Priset är ett ca pris som kan variera. Vi har räknat med ett Interrail Global Pass 5 resdagar under 15 dagar samt platsbiljetter på alla tåg från Köpenhamn.

Amsterdam är med sina cirka 1,3 miljoner invånare Nederländernas största stad och landets huvudstad.

Staden är känd för sina vackra ringkanaler som byggdes för för leda bort vatten från den kärriga marken som Amsterdam byggdes på. Längs dessa kanaler står, precis som i resten av Amsterdam, gamla ståtliga byggnader som ofta är hundratals år gamla.

Kända kultursevärdheter inkluderar platser som Anne Frankhuset, som är väl värt ett besök för att få en insyn i hur livet var för en ung judisk flicka under andra världskriget. Amsterdam erbjuder även kulturskatter som Van Goghmuseet och Madame Tussauds vaxkabinett.
Amsterdams torg Dam, är med sina 20 000 kvadratmeter en ståtlig syn. Där huserar ett stort kungligt palats som byggdes under mitten av 1600-talet som stadshus åt Amsterdam. Sedan 1808 har byggnaden stället använts som kungligt palats.
Hortus Botanicus är en vacker botanisk trädgård som ligger i centrala Amsterdam. Hortus Botanicus grundades 1638 och är därmed en av de äldsta botaniska trädgårdarna i världen. Trädgården innehåller över 6000 tropiska ocn inhemska träd och plantor.

Bild: Amsterdam av Moyan Brenn under CC BY 2.0