Ängelholm

Ängelholm är känd för sina lergökar och den lokala Ängelholms Lergöksorkester. Men här finns så mycket mer än lergökar.

Valhall Park är ett område som tidigare användes som flottilj, då under namnet F10 Ängelholm. Numera finns flera verksamheter på området, såsom Ängelholms flygmuseum, Friskis och Svettis, Valhall College och det är även här som Sportbilstillverkaren Koenigsegg håller till. Ängelholm ingår i världens näst mest golfbanetäta område. Här finns 25 golfanläggningar och 31 golfbanor inom 40 minuters bilfärd. Banorna har alla olika svårighetsgrader och om vädret tillåter är det möjligt att spela året om.

För sportfiskaren finns många åar och sjöar att pröva fiskelyckan i. Här finns både abborre, mört, lax, gädda och öring. Vill du inte fiska kan du istället avnjuta sjön genom en båttur med Laxen där du kan få en guidad tur genom Ängelholm. Eller varför inte paddla själv i en kanot eller kajak? Har du inte en egen finns det att hyra. Ängelholm har även en hel del badvatten och stränder, här finns till och med stränder för hundar och hästar. Vill du hellre vara på land finns en hel del vandringsleder och cykelleder. Vandra längs kusten, förbi kulturlämningar och genom vildmarksskogar. Cykla genom staden, eller prova på Kattegattleden, den första leden som skyltats som nationell turistcykelled.

Gillar du shopping kommer du gilla utbudet här. Här finns en salig blandning av små specialbutiker, stora kedjor och exklusiva boutiquer. Det finns gott om restauranger och caféer för dig som vill ta en paus i shoppingen. En bit från staden finns också flertalet mysiga gårds- och fabriksbutiker.