Bålsta

Konst, historia och kultur finns att uppleva i Bålsta. Besök Lasse Åbergs Museum där du kan se disneyfigurer, popkultur samt Trazankojan. Eller varför inte besöka Stig-Helmer som står som staty utanför Bålsta Centrum. I Medborgarhuset i gamla Bålsta centrum finns en Teater. Filmer från Fridegårdsteatern som visar både från publikt håll och från scenen.

I Bålsta Centrum finns drygt 30 butiker för alla intressen. För den som är sport intresserad finns simhall, tennishall, ishall, biograf, bowlinghall och friidrottsarena i närheten. Simhallen har även en rehabiliteringsbassäng som är väldigt populär. I Bålsta finns även en auktionshall för den som är intresserad.

Mysiga badplatser finns att hitta i Bålsta, Ekillabadet har både bryggor och hopptorn, Kalmarsand har bryggor och Krägga är ett litet mindre strandbad.
Vill du bada med hunden finns Lillsjön som alternativ. Känner du för en fika finns gott om caféer och konditorier i Bålsta. Är du hellre sugen på riktig mat finns både pizzerior och restauranger att välja mellan.

Bild: av I99pema under  Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International