Berlin Pass

Berlin är en stor och livlig stad som är späckad med museer, Konstgallerier, ikoniska landmärken och historiska monument. Vad är då bättre att börja med än Berlin Pass som ger dig kostnadsfritt inträde till mer än 60 av Berlins främsta sevärdheter plus sightseeingturer!. På så vis kan du utforska alla sidor av den tyska huvudstaden.

Några exempel som ger fritt inträde med Berlin Pass:

Berlin Bus Tour

Ett av de bästa sätten att se staden är att resa med hop on hop off buss. Den tar dig på en guidad tur runt Berlin och gör över 19 stopp på vägen runt staden vilket gör detta till den ultimata turen för att hinna se så mycket som möjligt. Du kan alltid hoppa av vid något stopp om du vill se mer av just den attraktionen och hoppa på bussen igen som tar dig vidare runt staden.

Pergamon Museum

Beläget på norra delen av ön Museumsinsel ligger Pergamon Museum som är Berlins hjärta i museum kulturen, Det är också det populäraste och mest frekventa besökta museet. Pergamon Museum är ett absolut måste om man besöker Berlin. Bland museets mest kända utställningsobjekt finns den blå ishtarporten och pergamonaltaret. Här hittar du även utställningar från antikens Grekland och Rom. Under turen får man lära sig allt från hur folk levde förr i tiden i Aleppo till vart städerna låg i den antika världen.

The Checkpoint Charlie Museum

Checkpoint Charlie museum är ett landmärke av både geografiska orsaker såväl som historiska, Beläget vid den dåvarande gränsen mellan Berlins amerikanska och sovjetiska sektor invigdes museet 1962. Kontrollpunkten revs den 22 juni 1990 och idag finns det endast ett så kallat mur museum kvar som minne av denna en gång så viktiga gränsövergång. Här finns sedan år 2000 en verklighetstrogen modell av den första kontrollbaracken, mur museet, den sista kremlflaggan och mycket mer som påminner om landets dåvarande delning.

Berlin River Cruise

Ta en avslappnande kryssning på floden Spree för en perfekt introduktion Berlins allra mest  berömda sevärdheter och varierande arkitektur. Här kryssar du rakt igenom Berlin förbi berömda sevärdheter som Potsdamer Platz, Riksdagen, Museiön, Berlins katedral och mycket annat.

Madame Tussauds Berlin

Utforska det ikoniska vaxkabinettet Madame Tussauds i Berlin och träffa favoritstjärnor som Johnny Depp, George Clooney, Lady Gaga , Angelina Jolie och många fler på nära håll. Med över 120 fascinerande och verklighetstrogna vax dockor som kommit till liv kommer du kolla en extra gång på dem eftersom de är så välgjorda. En ny utställning på Madame Tussauds är Star Wars som är en unik utställning med elva av de mest välkända hjältarna och skurkarna. Madame Tussauds Berlin har kändisar från förr och nu, du kan testa dina kunskaper med Albert Einstein eller inta scenen med Lady Gaga. Upptäck den fascinerade historien om Marie Tussaud och se hur Madame Tussauds har förundrat sina besökare i mer än 250 år.