Bern

3.600 kr

Att resa till Bern från Köpenhamn tar lite drygt 21 timmar, från Stockholm tar det ungefär 26 timmar. Från Köpenhamn går det att åka direkt över dagen men då måste man åka ganska tidigt från Köpenhamn. Det går att åka nattåg från Stockholm till Malmö och sedan åka till Bern över nästa dag. Det går även att åka ned till Hamburg och därifrån ta nattåget mot Basel och därifrån är det bara en timme med tåg till Bern.

Priset är ungefärligt och kan variera en hel del. Vi har räknat på ett Interrail 5 resdagar inom 15 dagar samt platsbiljetter tur och retur.

Bern är huvudstaden i Schweiz, och är med sina 120 000 invånare landets fjärde största stad.

Staden bjuder på en väldigt mysig atmosfär med sin medeltida stadsplanering och arkitektur. Man kan även besöka någon av stadens trevliga marknader som hålla på tisdagar och lördagar, samt sommartorsdagar. På dessa marknader kan man köpa grönsaker, blommor och annat smått och gott.

Den fjärde måndagen i november hålls dessutom lökmarknaden Zibelemärit som har blivit något av en folkfest.

I Bern ligger även huset som Albert Einstein bodde i under sina aktiva år mellan 1903-1905. Det är idag ett museum som är väl värt ett besök för att få se hur en av världens genom tiderna främsta forskare levde!

Dählhölzli är Berns vackra djurpark som ligger inne i Bern. Vill man ta en lugn promenad och i lugn och ro titta på djur i stora inhägnader så är det här en djurpark man inte vill missa.

Bild: Bern av Martin Abegglen under CC BY-SA 2.0