Boden

I Boden finns utmärkta möjligheter till friluftsliv och rekreation. Med ställen som Storklintens vintersportanläggning, familjebadet Nordpolen och Rödbergsfortet, är det lätt att roa sig. För dig som gillar att vara för dig själv finns det gott om skog och mark att ströva omkring i, och många fina fiskevatten.
Tycker du om skidåkning så finns Pagla Skidstation och ett omfattande spårsystem för skidåkning, bara ett stenkast bort från Centrum. Under sommarhalvåret används spåret för dig som gillar att springa i skog och mark.

Boden har även ett rikt musikliv och ett stort konstintresse. Boden Alive är en s.k Gratisfestival som infaller i Juli månad. Den är ”av bodensare för bodensare och alla andra som har vägarna förbi”. Familjeaktiviteter som tivoli, karuseller och marknader finns under dagen. Under kvällen kan aktiviteterna övergå till festligheter som liveband och öltält för dem vuxna och disco för 14-17 åringar.

Här finns även ett stort antal kaféer, 24 för att vara exakt, varav 14 finns belägna i centrala Boden och 10 till på de 7 regementena och de tre soldathemmen. Är du inte i centrala Boden finns även ett flertal kaféer runtom i de angränsade byarna.

På tal om soldater, se till att besöka Bodens Fästning – ett av Sveriges största militära byggnadsprojekt någonsin. Under sommaren finns flera guidade turer dagligen, bl.a till Rödbergsfortet och en busstur som kallas Bodens Fästnings Hemliga Platser. I närheten ligger även Försvarsmuséet om man är intresserad av det militära och Bodens Historia som Sveriges största och viktigaste militärstad.