Dublin Pass

Med Dublin Pass har du fri entré till över 25 av dem mest attraktiva attraktionerna, museum och monumenten i Dublin. Förutom inträde till en lång lista av attraktioner så får du med passet även rabatterad transfer från flygplatsen med flygbussen som går dygnet runt så man tar sig lätt o smidigt därifrån. Man får även rabatter på vissa restauranger och butiker med Dublin pass. Du behöver bara visa ditt pass vid några av attraktionerna som ingår så får du snabbinträde förbi huvudkön.

Några exempel som ger fritt inträde med Dublin Pass är:

Guinness Storehouse and Brewery Tour

Framröstad som Europas främsta turistattraktion år 2015, Är Guinness magasin odiskutabelt en av Dublins mest ikoniska attraktioner och är väldigt populär bland stadens turister. Guinness är synonymt med Irland så när du är i Dublin är ett besök här ett måste innan du lämnar staden. Njut av en sju våningar uppslukande upplevelse, Lagerbyggnaden är utformad som ett gigantiskt pintglas med Guinness. Här får du lära dig hur denna världskända dryck blir till och när du väl nått toppen av den 7 våningar stora byggnaden kan du sätta dig i den fantastiska Gravity Bar och avnjuta en gratis Guinness och samtidigt beundra den otroliga utsikten. Baren är inglasad och har en 360 graders vy över hela Dublin som ger baren den mest spektakulära utsikten i hela staden.Innan du ger dig av kan du gå in i Guinness-butiken och köpa några souvenirer med Guinness varumärke på- den perfekta minnessaken från ditt besök. Med Dublin pass har du även företräde i kön här.

Free 24 Hour Hop on Hop off Sightseeing Bus

Med denna sightseeingbuss tar du dig runt Dublin på bästa sätt. Här kan du i lugn och ro sitta ned och åka runt staden och uppleva alla Dublins sevärdheter. Med två olika rutter har du möjligheten att själv se dem attraktionerna man är mest intresserad av och med 28 olika stopp på vägen så kan man gå av och på som man själv vill under resan. Några stopp på vägen är bland annat The Guinness Storehouse, Dublin Zoo med mera. Biljetten är öppen i 24 timmar så du har gott om tid att se allt du vill.

Teelings Whiskey Distillery

Framförstad som världens bästa whiskyattraktion vid ”The World Whiskies Awards” Är Teelings whiskey destilleri det självklara besöket för alla whiskey fans och även för dem som är intresserade av Dublins whiskey historia. Här får du en guidad tur av destilleriet som visar hur processen går till från destillering till färdig produkt. Efter rundturen kan du avnjuta en drink i baren The Bang Bang med utsikt över Dublin, Detta är en upplevelse i hjärtat av Dublin som inte får missas.

Dublin Zoo

Dublin zoo är en av de populäraste familjeattraktionerna i staden och även Irlands största zoo. Dublin zoo hittar du i Phoenix park som ligger mitt i staden. Parken är hem till runt 400 olika exotiska djur här får du se djuren i deras rätta miljö. Man får se bland annat elefanter, noshörningar och giraffer vandra fritt bland savannen mitt i Dublin. Kollar du upp i träden har du möjlighet att se chimpanser som leker högt i trädkronorna. Asiatiska skogen är inspirerad av nationalparken Gir i Indien och Sumatran skogen i Indonesien. Så här kan du förvänta dig att få se en rad olika djur såsom Asiatiska lejon till fantastiska Sumatratigrar, Skogen är också hem till en grupp Celebesmakak apor. Ett av Dublin zoo mest intressanta habitat är gorilla regnskogen som är hem till en grupp låglandsgorillor.

Glasnevin Cemetery Museum

Glasnevin kyrkogårds museum har fått priset för den bästa kulturella upplevelsen av Irländska turistindustrin,Glasnevin är nu en av Irlands mest populära attraktion och ett besök här är bland det bästa man kan göra i Dublin. Historien om det moderna Dublin är berättad genom interaktiva utställningar, dramatiskt återskapande och dagliga rundturer. Glasnevin museet är även det första gravmuseet i världen. Här hittar du bland annat en utställning om första världskriget och du kan besöka korset av uppoffring som är till minne av de irländare som var med i första och andra världskriget.