Falsterbo

I södra Skåne har vi Falsterbo. Under medeltiden var detta en ansedd och rik stad då den låg i centrum för handel och fiske. Idag finns istället flera Idrottsevenemang, fotboll, hästshow, innebandy och golf samspelar i staden.

Störst är Falsterbo Horse Show där tävling, mässa och shower anordnas varje Juli. Hit kommer världsstjärnor från OS, VM och EM inom Hoppning, Dressyr och Fälttävlan. Det finns även ungdomsklasser i varje gren, och showerna består av kända hästmänniskor. Falsterbo är även en vacker badort med sina vita stränder och speciella badhytter i glada färger. Falsterbo Strandbad rymmer naturrum, konsthall, turistcenter och restaurang.

Är du mer intresserad av fåglar finns Falsterbo Fågelstation belägen på Falsterbonäset. Stället är en så kallad flyttfågellokal, och här pågår märkning och räkning av olika fågelarter. Falsterbo Bird Show infinner sig varje år i början på September. Den beskrivs som en Natur och Miljlömässa med fåglar i fokus, med syfte att öka allmänhetens intresse för naturen och fåglar. Förutom sporter som lockar, har Falsterbo även museum, shopping och eleganta restauranger. Något för hela familjen är Fotevikens Museum där spännande vikingaliv kan upplevas.