Florens

 

 

Florens finns omnämnd som stad redan 59 f.Kr. Staden grundades av Romerska soldater som erhöll mark där, de byggde staden som ett militärläger och det mönstret har fortfarande bevarats i stadens centrum. Staden är känd som renässansens vagga då många stora artister bodde i staden under den perioden. Som en konsekvens av det har många av stadens kyrkor fantastiska konstverk från några av tidernas största konstnärer.

Staden i sig betraktas av vissa som ett utomhus museum i sig. Det finns fina palats och torg som i sig är mästerverk. De större torgen kan ha statyer av Michelangelo eller Giambologna. Piazzake Michelangelo, designades av Guiseppe Poggi och byggdes 1869 på en kulle söder om stadens historiska centrum. Här finns brons kopior av några av Michelangos statyer som finns på andra platser i staden. Härifrån får man en fantastisk utsikt över hjärtat av Florens. Palazzo Vecchio,är stadens kommunhus, det började byggas 1299 för att hysa statsrådet. Det är byggt ovan ruinerna av en Romersk teater, man kan fortfarande besöka de ruinerna. Palatset rymmer en stor samling målningar och skulpturer, bland annat en 5,17 m hög kopia av David av Michelangelo.

Eftersom så många kända konstnärer bott och verkar i Florens har flera av stadens kyrkor stora konstsamlingar, bland annat dessa kyrkor kan vara värda att besöka. Duomo, Florens Katedral. Här finns konstverk och statyer och en fin utsikt om man klättrar upp de 463 stegen till toppen av kupolen. Basilica di Santa, heliga korsets basilika, en av Toscanas största kyrkor. Även denna kyrka är känd för sitt stora antal konstverk bland annat av Donatello. Här ligger även Galileo Galilei och Michelangelo begravda. Uffizi anses vara en av världens främsta och äldsta konstmuseer. Det byggdes klar 1581 på uppdrag av Cosimo den store av huset Medici, från början som ett kontor men allt eftersom släkten Medicis konstsamling växte började de lagra konstskatterna här. Efter ättens styre blev konstsamlingen kvar och det har varit öppet för allmänheten sen 1765.