Frankfurt

Skämtsamt kallad både Bankfurt och Mainhattan på grund av deras många stora banker och amerikansk-liknande skyline. Trots att staden har historia som sträcker sig så långt bak som romartiden och medeltiden, är den mycket modern till utseendet med flera höghus och skyskrapor. Däribland Europas största, Commerzbank Tower.

Här finns Europas tredje största flygplats och därefter Tysklands största, finns i Frankfurt. Med sina dryga 50 miljoner passagerare om året blir den också den åttonde största flygplatsen i världen. Från flygplatsen går det tåg ut direkt till både småstäder och större städer i Tyskland, samt direkttåg till Basel, Bryssel och Amsterdam för att nämna några. Från Frankfurts centralstation är det smidigt att ta sig vidare både inom landet och ut mot grannländerna. Lokaltåg och pendeltåg går ofta ut mot städerna i närheten. Tunnelbana och spårvagnar finns också att välja mellan om man vill åka kollektivt. Autobahn går igenom Frankfurts stadsdelar och de två motorvägarna A3 och A5 korsar varandra strax innan Frankfurts flygplats.

I Frankfurt finns totalt 60 museum finns i staden, med olika samlingar och föremål. Allt ifrån medeltiden och renässans till dagens datum finns att skåda, både konst, skulpturer och gamla gravfynd. Årligen anordnas även mässor som Internationella bilmässan – Internationale Automobil-Ausstellung och musikmässan Musikmesse. Main Tower som byggdes klart under 2000 talet är en av Frankfurts mest populära sevärdheter. 56 våningar och 200 meter högt är imponerande även för en skyskrapa. Main Tower är den enda skyskrapan i staden som har ett offentligt visningsobservatorium.

Frankfurter Oktoberfest som sker i mitten av September varje år, är en av stadens många evenemang. God mat, dricka och band på scenen pryder kvällen. Maten i Frankfurt är mångkulturell, här finns mat från världens alla hörn. Flera restauranger finns med på Michelinguidens lista. Smaka allt ifrån tyska specialiteter som Currywurst till japanska restauranger som japaner själv är stamkunder hos. Välj mellan flertal barer och klubbar som serverar allt ifrån öl till finare viner, både med och utan alkohol.