Interrail Global Pass

Med Interrailkort kan du resa billigt och enkelt. Det gäller som färdbiljetter på de flesta tåg över hela Europa och ger dig även olika rabatter och förmåner. Global Pass laddas med ett antal resdagar och en giltighetstid som du själv bestämmer.

Så fungerar Interrailkortet

Med Interrailkort kan du resa billigt och enkelt. Det gäller som färdbiljetter på de flesta tåg över hela Europa och ger dig även olika rabatter och förmåner. Global Pass laddas med ett antal resdagar och en giltighetstid som du själv bestämmer. Resdagarna måste användas inom kortets giltighetstid. Barn upp till och med 11 år åker kostnadsfritt tillsammans med vuxen (max två barn per vuxen) men bör ha egna Interrailkort. Vi producerar barnens Interrailkort kostnadsfritt i samband med att vuxen beställer Interrailkort.

Avbeställningsskydd

Med ett avbeställningsskydd får du alla pengar tillbaka för ditt Interrailkort om din resa förhindras p.g.a. sjukdom eller dödsfall. Skyddet gäller även om en närstående (t.ex. familjemedlem) drabbas. Särskilda villkor gäller. Gäller ej för kort som köps under kampanjer och motsv.

Platsreservation

Vissa tåg kräver att man reserverar plats (s.k. platsbiljett) utöver färdbiljetten. Kostnaden för en platsbiljett varierar kraftigt beroende på önskad komfort, färdmedel och sträcka. Därför är det inte meningsfullt att ge prisexempel. Generellt sett är dagtåg i andra klass billigare än nattåg eller första klass.

Platsreservationer ingår inte i Interrailkortet utan köps separat efter behov. För att boka platser, ring 0771 – 75 75 70 efter att du slutfört din beställning av Interrailkort. Uppge ditt ordernummer vid samtalet.

Länder som ingår i Interrail Global Pass

Interrail Global Pass är giltigt i Belgien, Bosnien-Herzegovina, Bulgarien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Luxemburg, Makedonien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern och Österrike.

Karta ingår

När du beställt Interrailkortet får du också kostnadsfritt en praktisk karta som visar dig lämpliga tågrutter i Europa. Om du önskar få tillgång till en digital version av kartan kontaktar du bara kundservice så hjälper vi dig.

Giltighet

För att köpa Interrailkortet skall man vara stadigvarande bosatt i ett EU-land. Interrails giltighet i ditt boendeland är begränsad, där gäller det enbart under en dag för utresa ur landet och en dag för resa tillbaka in i landet. Interrailkort är personliga och kan inte överlåtas. Interrailkort består av ett särskilt biljettämne som är permanent fäst i en biljettficka som skyddar kortet. Kortet får inte avlägsnas från biljettfickan eller manipuleras (t.ex. genom att lamineras/plastas in).

Resdagar

En resdag är en av de dagar du kan resa på med ditt Interrailkort. En resdag definieras som det dygn du reser fram till midnatt. Åker du t.ex. kl 09:00 så börjar din resdag 09:00 och fortsätter fram till midnatt samma dygn. För nattåg utan byten (direkttåg) som avgår efter 19:00 och anländer efter 04:00 nästa dygn räknas endast det andra dygnet som en resdag.

Bokningsperiod

När du beställer kortet måste du ange när det ska börja gälla. Du kan välja vilket datum som helst som ligger inom 11 månader från det datum som du beställer kortet.

Resenärsuppgifter

Observera att vi börjar producera dina Interrailkort direkt när vi tagit emot din betalning. Därför finns inte möjlighet att ändra i din beställning när den väl är lagd. Tillse därför att de resenärs- och kunduppgifter du anger är korrekta innan du slutför betalning.

Leveransinformation

Vi skickar dina Interrailkort med rekommenderat brev eftersom det är värdehandlingar. Det betyder att försändelsen måste hämtas ut personligen, mot uppvisande av giltig fotolegitimation, av mottagaren som anges i kassan. Vi har inte möjlighet att ändra mottagare efter att dina Interrailkort är skickade. Uppskattad leveranstid framgår i kassan innan du slutför betalning.

När Interrailkorten finns tillgängliga för upphämtning aviseras du via SMS. Det åligger mottagaren att ta emot eller hämta ut försändelsen inom postombudets liggetid. Om mottagaren ej får avisering i tid måste du uppmärksamma oss så att vi kan spåra din leverans inom liggetiden. Om försändelsen ej hämtas ut och/eller måste omlevereras debiteras 250 kr för att täcka våra kostnader.