Hagfors

351 kr

Till Hagfors från Stockholm åker man enklast via Karlstad, dit kan man åka antingen med SJ snabbtåg eller med Tågab, därifrån fortsätter man med länsbuss, total restid på ca 5 timmar.

Priset gäller för en vuxen i 2kl och kan variera ganska mycket, för att få bästa pris bör man boka så tidigt som möjligt.

Kategorier: ,

I Hagfors visar sig vackra Värmland från sin bästa sida, oavsett årstid. Vandra med guide eller på egen hand, cykla längs Klarälven eller ta en skogstur med häst.

På Hagfors järnvägsmuseum visas gamla ånglok, elektriska lok, vagnar och arbetsredskap. Lokstallarna med sina verkstäder står lämnade precis som de var från 1990 när järnvägen lades ner. Den äldsta maskinen är ”Ånghästen” från 1862 vilken skulle användas för landsvägstransporter mellan hyttor och bruk. Det finns även en dressinbana mellan Stjärnfors kvarn och museet. Dressinbanan är en naturskön upplevelse och är sammanlagt 12 kilometer, tur och retur. En av dressinerna är designad i samarbete med Anders Olsson, olympisk medaljör och världsmästare i simning. Dressinen är anpassad för funktionshinder och unik i sitt slag. Dressinerna är anpassade för två vuxna eller en vuxen och två barn.