Hannover

Hannover är Tyskland 13e största stad, den ligger vid floden Leine och är huvudstad över delstaten Niedersachsen. Hannover är en av världens största mässtäder och här hålls årligen världens största mässa CeBIT. Det finns mycket att se i denna stad, bland annat Herrenhäuser trädgårdarna, Hanover Zoo och ett flertal museer. Det finns en ”röd tråd” man kan följa från Turistbyrån till Ernst-Augusttorget som tar en förbi de 36 viktigaste sevärdheterna i staden. Det finns en broschyr för turen man kan köpa från turistbyrån med information om byggnader och monument man får förbi.

Herrenhäuser trädgårdarna är en internationellt känd samling trädgårdar, Grosser Garten är juvelen i kronan, en av Europas viktigaste Barockträdgårdar. Bland annat finns där en 70 meter hög fontän. Det finns även andra trädgårdar där, Berggarten började som en enkel grönsaksträdgård och har genom åren utvecklats till en stor botanisk trädgård. Georgengarten och Welfengarten är båda i samma stil som Engelska parker. Herrenhausen palatset som bombades sönder 1943 har återuppbyggts och innehåller idag ett museum. Det finns flera museer i Hannover, det ovan nämnda museet i Herrenhausen palatset har bland annat information om eran av Barock absolutism. Niedersächsisches Landesmuseum Hannover har bland annat en imponerande konstsamling från medeltiden fram till tidigt 1900tal.

Tysklands femte äldsta zoo, öppnades 4 maj 1865. Det finns över 3000 djur från 237 olika arter. Djurparken är uppdelad i olika ”världar” som visar djuren i dess natur. Bland annat Zambezi som återskapar Afrikansk savann, där finns bland annat giraffer, noshörningar och flamingor. Det finns också Gorilla Mountain, Yukon Bay, Jungle Palace, Outback och fler.