Inlandsbanan + Hurtigruten

Pris från 16 490 kr inklusive boende.

Tågbokningen säljer alla Inlandsbanans paketresor. Paketresorna arrangeras och utförs av Destination Inlandsbanan AB. Inlandsbanan har för din trygghet ställt lagstadgade garantier till Kammarkollegiet.

Varianter:
1 vuxen i dubbelrum 16 990,00 kr (minst 2 resenärer).
1 vuxen i enkelrum 21 940,00 kr.
1 barn (0-15 år) i dubbelrum 12 740,00 kr (minst 2 resenärer).
1 barn (0-15 år) i enkelrum 17 690,00 kr.

I detta paket kommer ni att resa med Hurtigruten genom den vackra naturen i vårt fina grannland Norge. Ni kommer att göra stopp längs vägen för övernattningar, mat och sevärdheter.

Resan börjar i Mora där det finns det fina sevärdheter som till exempel Vasaloppsmuséet och Zorngården. Ni kan besöka vackra restauranger vid vattnet eller inne i centrum.

I Östersund har ni tillgång till fina shoppingmöjligheter och även fina kaféer. Vill ni kanske gå på en promenad så kan ni njuta av den fina badhusparken där möjlighet till minigolf finns.

På väg från Östersund kommer ni att resa in i Sveriges största landskap, Lappland. Ni reser nu mot Arvidsjaur.

Väl i Gällivare kan ni åka med buss upp på Dundret och se på den vackra midnattssolen. Vill ni upptäcka vad Gällivare har att erbjuda finns det gott om skog och natur att upptäcka. Lyssnar ni noga kan ni höra bäckarnas porlande ljud och kanske till och med älvorna som dansar över älven.

Ni kommer att resa vidare till Narvik där ni sedan kommer att resa med buss till hamnstaden Harstad. På vägen kommer ni att åka förbi Kiruna, staden på fötter, och vidare förbi Abisko och dess fina nationalpark med det ståtliga Kebnekaise.

I Harstad är det en övernattning innan ni på morgonen kommer att kliva på Hurtigruten och sedan njuta av den otroligt vackra naturen som utspelar sig i den norska kusten. Hurtigruten kommer att vända i Trollfjorden och sedan göra ett stopp i Svolvaer, huvudorten på Lofoten.

Ni kommer sedan att resa mot Trondheim men under tiden kommer ni att resa längs Helgelandskusten där över 1000 öar finns att se. Ni kommer även att kunna se ”De Syv Söstre”, vackra fjälltoppar som är 1000 meter höga. Väl i Trondheim har ni möjlighet att upptäcka vad just Trondheim har att erbjuda innan tåget avgår mot Östersund.

Resan kommer sedan att avslutas efter en övernattning i Östersund, ni kan dock välja om ni vill avsluta i Östersund eller resa vidare till Dalarna och avsluta resan i vackra Mora.