Järvsö

142 kr

Till Järvsö går det enstaka direkttåg med SJ InterCity, de flesta avgångarna är dock ett snabbtåg till Gävle sedan vidare med Xtåget till Järvsö, resan tar ca 3 timmar 30 minuter.

Priset är för en vuxen 2kl och en direkt InterCity avgång, avgångarna med snabbtåg till Gävle är lite dyrare från 241:-. Priset är rörligt och kan variera beroende på efterfrågan.

Cykla dressin på Dellenbanan, se sjöar, broar och cykla genom mörka tunnlar. Mellan Hudiksvall och Ljusdal finns 54 km nedlagd järnväg till förfogande. Delsbo station är belägen nästan mitt i banan och är den vanligaste startpunkten.

Gå på Järvzoo och kom nära alla våra nordiska djur. Här visas dem i så naturliga miljöer som möjligt där många av arterna är hotade. Zoot deltar i ett flertal bevarandeprojekt för att hjälpa arterna att finnas kvar.
I direkt anslutning till Järvzoo finns rovdjurscentret De 5 Stora. Det är en upplevelsebaserad utställning där besökaren kan känna på pälsar, se på film eller möta vargar öga mot öga.

Under vintern finns hundspann till förfogande, där hundarna får jobba precis som deras stamfäder gjort i över 4000 år.
Du kan också välja mellan utförsåkning eller längdskidor. Järvsöbacken är en av Sveriges 10 största skidanläggningar och har nu 20 nedfarter att välja mellan, 8 liftar och 4 rullband. Skiduthyrning och hotell ligger nära vilket gör det lätt att stanna mer än en dag.

Forsränning finns för den modige och för den som vill ta det lite lugnare finns det kajaker och kanoter att låna.

Vid Stenegård finns sommarteater, konserter, marknader och andra evenemang hela sommaren. Här finns hantverksbutiker, galleri, auktioner, bagerier och restauranger – allt för din trevnads skull.

Varför inte uppleva en riktig fäbodvall? Besök Svedbovallen och upplev riktigt mathantverk hela vägen. Här finner du fjällkor och getter som betar fritt i skogen. Av deras mjölk görs ost, smör, messmör och ostkaka på gammalt vis.
Guidad turer är möjligt.