Köln

3.600 kr

Från Stockholm tar det ca 15 timmar att resa till Köln med tåg, från Köpenhamn ca 10 timmar. Man reser enklast via Köpenhamn och Hamburg.

Priset är ett cirka pris i 2kl för en vuxen resenär tur och retur. Vi har räknat på ett Interrail global pass 5 resdagar inom 15 dagar samt platsbiljetter på samtliga tåg. Detta är billigaste sättet att resa med tåg till Köln, dock använder man bara 2 av de 5 resdagarna så det går att åka mer tåg för ungefär samma pris, vissa tåg kräver plats men lokalt inom Tyskland får man åka på samtliga dagtåg utan extra kostnad.

Kategorier: ,

Köln är en stad vid floden Rhen och ligger i västra Tyskland. Köln är den äldsta storstaden i Tyskland.
Köln har cirka 1 miljon invånare .
Köln harett 2000-årigt kulturarv. Missa inte katedralen Kölnerdomen, Eau de Cologne med sin internationella konst- och galleriscen. Staden är en mediastad med många TV-bolag och bokförlag och mycket handel. Det största största universitetet i landet finns i Köln.
Köln har gått från industristad till att bli Tysklands största mediestad.
TV/produktionsbolag som RTL, N24, VOX, WDR och Terra Nova finns i Köln.
Medieindustrin i Köln har över 50.000 anställda.
Världens fjärde största mässområde är Köln Messe som finns i stadsdelen Deutz och har årligen över 2 miljoner besökare. I Köln finns en journalisthögskola samt en konsthögskola för medier.
Fords har sin Europeiska tillverkning i Tyskland och huvudkontor i Köln.
Missa inte MediaPark, den 148 m höga skyskrapan Kölnturm och filmproduktionsområdet Coloneum och Cologne BioCampus.
Det finns ca 30 varianter av ölet Kölsch som bryggs i Köln-området.
Kölsch är beteckningen på det lokala ölet som bryggs i och omkring Köln och som kan fås i cirka.
Sedan 2004 har lokala musikbolag arrangerat en festival för elektronisk popkultur cologne on pop. Med inflytande på modern popkultur och elektronisk musik. Festivalen har ungefär 50 000 besök årligen.

Resa

Köln ligger ca 9 timmar från Köpenhamn och ca 2,5 timma från Amsterdam och nästan 2 timmar från Bryssel.  Köln ligger i den västra delen av Tyskland på båda sidorna av floden Rhen. Staden har även ett välutbyggt nät av pendeltåg (S-bahn) som bland annat går till flygplatsen. Pendeltågen möts vid centralstationen, Köln Hauptbahnhof. Den har dagligen 250 000 passagerare. Köln har ett väl utbyggt spårvagnsnät med spårvagnar som både går i gatuplan och under jord. I innerstaden går de flesta spårvagnslinjer under jord. I Köln kallar man spårvagnsnätet för Stadtbahn.

Att göra

Köln är känt över världen som en shoppingstad. På Hohe Strasse och Schilderstrasse finns de stora varuhusen och filialer till kända varumärkesleverantörer. Ni finner på Breite Strasse liksom Ehrenstrasse de trendiga boutiquerna. Designerbutiker där man köper exklusiva produker är på gatorna Mittelstrasse & Pfeilstrasse.
Museer att besöka
Domkyrkoskattkammaren i Köln
Det tyska dansarkivets museum i Köln
Chokladmuseet
Ludwig-museet
Wallraf-Richartz-museet

Rautenstrauch-Joest-museet i Köln
Museet för tillämpad konst
Sport & Olympia-museet i Köln
Doftmuseet i Köln
Karnevalsmuseet

I staden händer det hela tiden saker, karneval i fem dagar årligen och kulturarrangemang, Kölner Lichter, Kölns fyrverker över katedralstaden osv.