Köpenhamn

213 kr

Till Köpenhamn går det ganska många direkta X 2000 avgångar, passar inte någon av de tiderna in går det ännu flera tåg till Malmö där man kan åka vidare med Öresundståg över bron. Det går också att åka nattåg ner till Malmö.

Priset är lägsta pris enkel väg för vuxen, observera att priset är väldigt rörligt. Boka så tidigt som möjligt för att få lägsta pris.

Köpenhamn är Danmarks största stad med många kända sevärdheter som Kungliga slottet Amelienborg, Tivoli, Den lilla sjöjungfrun och Louisiana Museum.

Amelienborg består fyra byggnader, Moltkes palats, Levetzaus palats, Brockdorffs palats och Schacks palats. Idag är två av dessa öppna för allmänheten Levetzaus palats och Moltkes palats. Där kan man även se en av världens främsta ryttarstatyer, statyn av Kung Fredrik V. Varje dag klockan 11.30 marscherar den danska högvakten genom Köpenhamns gator och utför vaktavlösning framför slottet kl 12. Om drottningen är hemma är även Kungliga musikkåren med. Utöver Amelienborg kan man även besöka Rosenborgs Slott som idag är ett museum eller Kronborg Slott känt från Shakespeares Hamlet.

Tivoli en av världens äldsta nöjesparker och Skandinaviens mest besökta är en självklar attraktion att besöka. Där finns bland annat en av de äldsta Träbergodalbanorna som fortfarande är i bruk. Det finns även massvis med restauranger som serverar allt från snabbmat till gourmetmat.

Vid Langeliniekajen finner man Den Lilla Sjöjungfrun, en välkänd staty i brons av Sjöjungfrun från Hans Christian Andersens saga.

Ett par mil norr om Köpenhamn hittar man Louisiana Museum of Modern Art. Där har de en samling med över 3000 verk och även flera specialutställningar varje år.  Museet anses även vara en milstolpe inom Dansk arkitektur.

Vill man shoppa gör man det bäst på ”Strøget”, en 1,1km lång gågata mellan torgen Rådhusplatsen och Kongens Nytorv. Längs Strøget finner man hundratals butiker bland annat exklusiva märken som Chanell och Gucci men även varuhus som Magasin du Nord och Illum.  Förutom shopping är Strøget även känt för sina gatuartister.