Ljusdal

Bandyorten Ljusdal. Här har Världscupen i bandy hållits varje år fram till 2008.

Här kan du bo på Ljusdals Camping och uppleva det härliga med att vara nära naturen, samtidigt som du inte alls är långt från centrum. Campingen är öppen året om och har sjö, med båda brygga och hopptorn, samt utmärkta möjligheter till kanotpaddling. I närheten finns forsar där du kan flugfiska eller bara vara. Från Ljusdal är det nära till turistorten Järvsö, där det finns museum, zoo och shopping. Ljusdal har såklart sina egna shoppingupplevelser.

Här kan du spana in Vattentornet som närmar sig 100 år. Man kan låna en cykel för att ta sig dit och väl där är byggnaden det enda du behöver titta på.
Strax utanför Ljusdal hittas vandringsleden Ljusnan. Den är 43 km lång och här vandrar du genom både ängar, vattendrag och stenhällar. Stanna till vid en grillplats och fika eller bara för att vila benen. Vill du bara motionera en bit finns flera slingor att välja mellan i Mågamon.

Du kan även se Ljusdal från ovan genom att klättra upp på Kolsvedjaberget och njuta av utsikten från en parkbänk. Många använder också berget som ett sätt att motionera tack vare den långa och branta backen. Bada i Borrsjön eller på Norebadet eller gå på Östernäsets bryggor. Ljusdal är en plats att finna ro i.