London

London är Englands huvudstad och en av världens mest besökta städer. Där det finns fyra världsarvsplatser bland annat Tower of London och Kew Gardens. Det finns mycket att uppleva i här bland annat ett flertal museer varav flera är gratis, man kan se musikaler eller shoppa antingen i någon av alla butiker eller i någon av de kända marknaderna.

London kanske inte är känt för billig shopping utan snarare lyxiga varuhus som Harrods eller Fenwick. Ett annat välkänt namn är House of Fraser där man finner lyx oavsett budget. Har man barnen med sig är världens äldsta och största leksaksbutik Hamleys väl värt ett besök. Marknader finns det många av i London och kan vara ett utmärkt ställe att fynda på. Är man på jakt efter antikviteter är det Alfies Antique Market man ska besöka med över 600 stånd kan man hitta det mesta vintage. Är det Söndag kan man passa på att besöka Brick Lane Market där man kan handla allt möjligt från andrahandskläder till exotiska kryddor. En annan speciell marknad är Camden Lock Market, Camden lock beskrivs som Londons kreativa hjärta med fantastiska butiker och stånd där man kan köpa allt från kläder och tyger till smycken och böcker. Ett annat givet besöksmål är Covent Garden, känt för sin härliga atmosfär med massvis av gatuartister.

London har många världskända museer bland annat British Museum där man kan se fantastiska saker som Rosetta stenen och Egyptiska mumier, det är även gratis inträde där. Ett annat museum med gratis inträde är Naturhistoriska museet, där finner man bland annat ett 30 meter långt val skelett och flera dinosaurie skelett. Ett annat känt museum är Science Museum med över 300 000 föremål, där hittar man saker som den första jetmotorn och Stephensons Rocket det första ångloket. Design museet kan man besöka om man är intresserad av mode, arkitektur, möbler eller produkt design. Det finns även ett stort urval specialist museer tex Museum of Brands, Packaging and Advertising, Fire Brigade Museum och London Sewing Machine Museum.