Luxemburg

3.600 kr

För att ta sig till Luxemburg från Stockholm med tåg får man börja med att åka mot Hamburg via Köpenhamn. Det tar en hel dag så man får övernatta i Hamburg och på morgonen fortsätta resan. Antagligen får man även byta i Koblenz och Trier men det kan variera lite vart bytena sker. Restiden blir runt 30 timmar.

Det är även möjligt att åka vidare från Hamburg på natten men det är inte med nattåg och man måste oftast göra minst ett byte mitt i natten.

Priset gäller för vuxen tur och retur med ett 5 resdagar inom 15 dagar Interrailkort. Observera att priset på tågbiljetter är rörligt och kan variera kraftigt beroende på efterfrågan.

Kategorier: ,

Luxemburg är huvudstaden i landet Luxemburg vilket är ett av världens minsta länder. Staden är mest känd för sina banker, över hundra banker har ett kontor i staden. Det finns dock annat att göra i staden och dess närhet än att besöka banker. Bland annat museer och, historiska byggnader och en skön natur.

Luxemburg är uppdelat i 24 distrikt, de 4 viktigaste för turister är:

Ville Haute, gamla staden.

Denna del av staden har varit med på UNESCO sen 1994. Här blandas medeltid med klassiska och moderna stilar. Detta är även en bra del av staden för att hitta affärer, barer och caféer.

Ville Basse

Ett pittoreskt område, ligger i ravinen som skär genom staden. Här finns bland annat gamla fortifikationer.

Gare

Gare betyder station och i denna stadsdel finns tåg stationen. Här finns även ett flertal restauranger och caféer.

Kirchberg

Den modernare delen av staden, här ligger många banker och EU byggnader men kanske inte allt för mycket av intresse för turister.

Andra sevärdheter

Neumünster Abbey

Detta kloster öppnades för allmänheten 2004 efter ett stort renoveringsarbete. På platsen har det tidigare legat ett Benedictinskt kloster som blev förstört 1542, då byggde munkarna ett nytt kloster eller Neumünster. Här kan man bland annat se statyer av Lucien Wecollier, en skulptör från Luxemburg som blev fängslad i detta kloster av nazisterna när han deltog i en strejk.

MUDAM (Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean)

Ett museum för modern konst designat av I.M. Pei (Arkitekten som designade ”Louvren pyramiden”), visar upp konst av lokala konstnärer och även Internationella utställningar.