Luxemburg

Luxemburg är huvudstaden i landet Luxemburg vilket är ett av världens minsta länder. Staden är mest känd för sina banker, över hundra banker har ett kontor i staden. Det finns dock annat att göra i staden och dess närhet än att besöka banker. Bland annat museer och, historiska byggnader och en skön natur.

Luxemburg är uppdelat i 24 distrikt, det fyra stycken distrikt som anses vara de viktigaste för turismen, den första är Ville Haute, gamla staden. Denna del av staden har varit med på UNESCO sen 1994. Här blandas medeltid med klassiska och moderna stilar. Detta är även en bra del av staden för att hitta affärer, barer och caféer. Ville Basse är den andra, som anses vara ett pittoreskt område, ligger i ravinen som skär genom staden. Här finns bland annat gamla fortifikationer. Sen har vi Gare, vilket betyder station och i denna stadsdel finns tåg stationen. Här finns även ett flertal restauranger och caféer. Slutligen har vi Kirchberg, Den modernare delen av staden, här ligger många banker och EU byggnader men kanske inte allt för mycket av intresse för turister.

Andra ställen som är värt ett besök är, Neumünster Abbey, detta kloster öppnades för allmänheten 2004 efter ett stort renoveringsarbete. På platsen har det tidigare legat ett Benedictinskt kloster som blev förstört 1542, då byggde munkarna ett nytt kloster eller Neumünster. Här kan man bland annat se statyer av Lucien Wecollier, en skulptör från Luxemburg som blev fängslad i detta kloster av nazisterna när han deltog i en strejk.Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean, ett museum för modern konst designat av I.M. Pei (Arkitekten som designade ”Louvren pyramiden”), visar upp konst av lokala konstnärer och även Internationella utställningar.