Madrid

Madrid är Spaniens huvudstad och den största staden på den iberiska halvön. Staden har 3,2 miljoner invånare och är en utav de folkrikaste städerna inom EU. Det är en fantastisk stad där du kan uppleva allt från god mat, högklassig shopping till rik kultur och historia. Sevärdheter som Kungliga palatset eller Palacia Real de Madrid, ett palats som byggdes för att överglänsa alla andra palats i Europa. Utsmyckningar, marmor, guld och sammet; inga kungliga attribut saknas. Palalacio Real har cirka 3 000 rum av vilka 50 är öppna för besökare.

Staden har även ett känt museum som heter Museo del Prado och det betraktas som ett av världens främsta museer och har den största spanska konstsamlingen, med tavlor av bland annat Goya, Greco och Velázquez. Museet ligger nära Thyssen-Bornemisza. Är man intresserad av shopping ska man bege sig till Calle Preciados och Calle Carmen, här finns flera internationella affärskedjor som Zara, El Corte Inglés och mindre affärer. Runt Plaza Mayor blir det mer chict och excentriskt med små designaffärer och udda souvenirbutiker.

Chueca är känt som ett trendigt kvarter, medan det blir mer elegant och exklusivt runt Salamanca. Calle Serrano har en del exklusivt designermode, så är man intresserad av mode bör man kika förbi där när man besöker staden. En annan sevärdhet är Plaza Mayor som är ett populärt torg, med fullt av turister. Torget, som är omgivet av vackra byggnader och arkader, har varit hjärtat i staden sedan Madrid blev huvudstad. I Madrid hittar du tapasbarer i alla varianter och prisklasser överallt. Madrid har även världens äldsta restaurang som fortfarande är i drift, restaurangen heter Sobrino de Botín.