Malaga

6.000 kr

Till Malaga kan man resa många vägar. Antingen reser man via Paris men då måste man ofta övernatta någonstans i Tyskland på vägen. Man kan även åka med ett nattåg som går mellan Hamburg och Basel och därifrån ta sig till Malaga via  Barcelona och Madrid men det kan bli lite struligare vidare från Basel, ofta får man ändå åka via Paris.

Priset är ett ca pris för en vuxen tur och retur i 2kl med ett Interrail global 7 resdagar under en månad . Priset är uträknat från Köpenhamn men det skiljer inte mycket om man t.ex. åker från Stockholm då man får en platsbiljett Stockholm – Köpenhamn för ca 60:-

Restiden om man reser raka spåret så fort som möjligt blir ca 35-40 timmar, men då får man ofta göra något obekvämt byte mitt i natten och åka sittåg på natten.

Kategorier: ,

Malaga är känd som staden med Europas bästa klimat, med värme och sol som sträcker sig långt in i senhösten. Det är även Spaniens femte största stad med sina 600 tusen invånare. Besök vingårdar, slappna av på stranden eller kolla in Málagas gamla stad, på östra sidan av Guadalmedina floden.

Transport

Málagas Flygplats är den största flygplatsen i Andalusien. Stadens Hamn heter Puerto de Málaga och är en av Spaniens viktigaste.
Det är enkelt att ta sig runt staden, både med kollektivtrafik och hyrbil.

Evenemang & sevärdheter

Väl framme i staden är de båda konstmuseerna värda ett besök. Här finns verk från både Flamencon och Pablo Picasso som båda har sitt ursprung i Málaga.

Motormuseet – Museo Automovilistico, har en av Sydeuropas viktigaste samlingar av gamla bilar. Mer än 90 exklusiva modeller finns i tio olika temasalar. Alla kända bilmärken finns representerade.

Málaga, liksom resten av Spanien, firar sina högtider i färgsprakande kläder och glädjespridande dans och musik. Fiestas de Carnaval är som en uppladdning inför dem 40 heliga dagarna. Flamenco dans och försäljning av vacker keramik sätter extra krydda på festens tillvaro.
Tävlingar om vem som har bäst utstyrsel, och vem som är bästa sångare hålls under dagen.

Málaga har även en festival, helt i böcker, serietidningar och encyklopediers tecken. För den som är läsfanatiker är ett besök på festivalen ett måste.
Lite senare firas spansk film och dess industri i Festival de Cine Español. Den kände skådespelaren Antonios Banderas, född och uppvuxen i Málaga, står för festivalens program.

Mat & dryck

Málaga har flertalet lokalproducerade viner som passar utmärkt till den vanligt förekommande rätten Tapas. Beroende på var du är i Spanien skiftar formen och innehållet. I södra Spanien är friterad fisk och skaldjur en delikatess att äta till tapas.
Gazpacho är en kall grönsakssoppa som är typiskt för Andalucien.
Något man inte får missa när man är här på besök är den Spanska sötsaken Chocolate con Churros, den finns på de flesta caféer i staden. Churros är ett slags friterat bröd som man då doppar i choklad.