Malmö

I parkernas stad  finns det något att göra för alla, oavsett ålder. För barnen finns det över 200 lekparker, med teman som ”bondgård”, där det finns en loge och olika djur. Enligt en mexikansk arkitekt är Malmö den 3:e grönaste staden I världen. Arkitekten gjorde en topplista som publicerades på Green uptown. Malmö prisas och lovordas för dess grönområden och dess hållbara utveckling. Utöver fantastiska grönområden har Malmö den tredje största vindkraftsparken i världen.

Malmö är också känt för ”Turning Torso”, en 190 m hög byggnad som vrider sig 90 grader från marken och upp till toppen. I närheten av Turning Torso hittar du Stapelbäddsparken, som är en av Europas största skateparker. Här finns också Nordens enda klätterpark med klippblock.

Mitt i staden hittar du ”Lilla Torg”, en uppskattad mötesplats med mat och dryck för alla. Några av Malmös populäraste nattklubbar ligger precis runt hörnet, och därför är Lilla Torg en naturlig start på kvällen för många. Folkets Park är även det en populär plats där Malmöborna umgås. Här finns bl.a. en klubbscen, iordningställda grillplatser, stora gräsmattor för den som vill ha picknick eller bara hänga, möjlighet att titta på teater, spela golf och dansa sig svettig på Cuba Café och Amiralen. På vintern kan man även åka skridskor på den upplysta isbanan. Några minuter från Malmös Centralstation ligger den nya stadsdelen Hyllie, där ett av Nordens största köpcenter, Emporia, finns. Här finns allt du kan tänka dig, från vanliga budgetaffärer till dyra märken, massor av restauranger, frisörer och andra affärer.