Nässjö

219 kr

Eftersom Nässjö är lite av en knutpunkt för tågtrafiken är det enkelt att ta sig dit med tåg. Från Stockholm tar man enklast ett snabbtåg med en restid på två och en halv timme.

Priset är ett ca pris för en vuxen som kan variera kraftigt beroende på efterfrågan, klass och återbetalningsmöjligheter.

Nässjö är den enda platsen i Sverige där järnvägar från 6 olika håll möts tillsammans med person- och godstrafik på samtliga banor. Nässjö Järnvägsmuseum visar stadens historia som järnvägsstad. Här visas även övriga Sveriges järnvägshistoria.

Upplev Älgsafari på Älgparken i Skullaryd, spela golf, bada eller gå på museum. I Nässjö finns allt för familjen, stor som liten. På älgparken kan man mata djuren, köpa souvenirer eller fika. Minigolf samt riktig bangolf finns för den som är intresserad.
Här finns även en mängd med familjevänliga badvatten och friluftsområden.
Naturreservat finns lättillgängligt och är något alldeles speciellt. Så nära centrum, men ändå så långt borta.

Bortsett från Järnvägsmuseet finns även ett dock och leksaksmuseum, radiomuseum, lantbruksmuseum och kontorsmuseum.
För dig som är intresserad av Vikingatiden och Järnåldern finns en järnåldersby i närheten av Nässjö. Här tillverkas historiska kläder, mat och hantverk. Här kan du även se hur det gick till att odla och hålla djur för så länge sedan.