Örebro

174 kr

Mellan Stockholm och Örebro reser man lättast med ett direkt regionaltåg som tar ca 2 timmar.

Observera att priset är ungefärligt och kan variera lite beroende på flera faktorer som hur många som är bokade innan och vilken flexibilitet du vill ha på biljetten.

Kategorier: ,

Örebro är en tätort vid Hjälmarens västra strand i Närke, samt centralort i Örebro kommun och residensstad i Örebro län. Örebro är Sveriges sjätte största tätort med 107,038 invånare. Staden är beläget på och omkring en låg rullstensås på Närkeslätten, på bägge sidor om Svartån.

Att göra

Ett måste när man besöker Örebro är att vandra igenom Bergslagsleden. Bergslagsleden anses som en Sveriges mest vandringsvänliga led och utmed ledens 17 etapper och 280km, vandrar du i Bergslagens djupa skogar, över bergskammen i Kilsbergen och genom Tivedens trolska natur. Du rör dig genom reservat och National Parker, badar i klara sjöar och intar din matsäck vid natursköna rastplatser. Då etapperna är mellan 7 och 23 km långa finns det en för alla åldrar och önskemål.

Örebro Saluhall är stället för dig som älskar mat. Här kan du köpa hem fräscha råvaror från stolta handlare som gärna delar med sig av både kunnande och inspiration. Föredrar du att bli serverad en komplett middag, vällagad lunch, något gott att äta i farten eller ta med hem, här finns något för alla smakriktningar.

Restauranger

Pinchos är en restaurang där det finns nånting för alla smaklökar. Här hittar du allt från spanska quesadillas till asiatiska dumplings, ungersk plankstek och belgiska våfflor. Alla rätter serveras i tapasformat vilket är väldigt praktisk. Då alla rätter serveras som smårätter så behöver det inte bli allt för dyrt heller och restaurangen målsättning är att det ska passa för alla, oavsett smak, livsstil och storlek på plånboken.

Älskar du pizza och italiensk mat så måste du besöka restaurangen Fratellis som ligger i hörnet av kungsgatan och nygatan i centrala Örebro. Här hittar du klassiska pizzor med skinka och salami, men också andra med kyckling och hemgjord pesto. När pizzorna kommer in är de mycket vackra, serverade på en träbricka och täckta med gröna blad, färska tomater och riven parmesanost. Är du mer sugen på pasta så finns givetvis även det och vill du gå på ett lite nyttigare alternativ så finns även sallader.