Paris Pass

Paris Pass är det perfekta sättet att upptäcka Paris på och ger dig som besökare fri entré till över 60 av stadens bästa attraktioner, Sevärdheter och sightseeingtur. Med Paris passet kan du ägna dig åt skön sightseeing och det ger även företräde i kön till många av sevärdheterna bland annat Louvren, Triumfbågen och många fler. Man har även fria resor med buss och tunnelbana i staden under passets giltighetsperiod. Med Paris pass slipper du använda kontanter, utan du behöver bara visa kortet vid respektive entré och får komma in snabbt. Du får även specialerbjudande på utvalda restauranger och butiker som innehavare av passet.

Några exempel som ger fri inträde med Paris Pass:

Hop On Hop Off Sightseeing Bus Tour

Sightseeingbussen är ett av det bästa sätten att upptäcka vad Paris har att erbjuda. Bussen tar dig runt staden och gör nio stopp på några av de mest populära attraktionerna i Paris som till exempel Eiffeltornet, Louvren museet och Notre Dame för att nämna några. Detta är en väldigt populär turistattraktion och med guidning på 8 olika språk så är det perfekt för internationella turister.

Louvren Museum

Louvren tillhör världens främsta konstgallerier både vad det gäller storlek och samling, med hyllade konstverk från bland annat Tizian, Rafael och Leonardo Da Vinci är Louvren är det mest besökta konstgalleriet i världen. Här kan du beskåda världskända konstverk som Leonardo Da Vincis målningar Mona Lisa, Anna själv den tredje och Madonnan i grottan detta är bara några av de tusentals konstverk som Louvren är hem till. Vid sidan av konsten har Louvren också en mängd andra utställningar såsom Arkeologi, Historia och Arkitektur. Missa inte den Egyptiska antikvitets avdelningen här finns artefakter samlade från det antika Egypten som sträcker sig tillbaka till 4000 f.Kr. och innehåller artefakter som den stora sfinxen, papyrusrullar, mumier, juveler och kläder.

Versailles Palatset

Palatset i Versailles är ett av världens största, Versailles är ett fint exempel på fransk 1800-tals arkitektur och konst. Palatset är en av Frankrikes mest besökta attraktioner, Det är även med på UNESCOS världsarvslista och ett besök här är ett måste när man besöker Paris. Här kan du vandra runt på en tur i den legendariska spegelhallen som är 73 meter lång och har 373 olika speglar och det var även här det historiska fredsavtalet ”Versaillesfreden” skrevs under, Det var ett avtal som slöts 1919 och avslutade det första världskriget. Ta en tur runt Versailles imponerade trädgård som är Europas största slottsträdgård och som sträcker sig över 1 000 000 kvadrat meter.

Kryssning på Seine

Ta en tur på Seine och upplev Paris på ett unikt sätt genom en båttur på floden och upplev ”Staden av ljus” från vattnet. Du åker förbi några av Paris mest kända sevärdheter såsom Notre Dame katedralen och under den kända bron Pont Neuf för att nämna några av sevärdheterna man får se. Seine floden är även med på UNESCOS världsarvslista. Du startar din resa antingen vid Eiffeltornet eller Notre Dame.

Notre Dame

Den imponerade Notre Dame katedralen som ligger på ön Île de la Cité anses vara ett av dem bästa exemplen av fransk gotisk arkitektur i världen och det är även en av det största. Byggt under 1300-talet är det en av världens mest kända katedraler. Katedralen har även klassats som ett världshistoriskt monument av Förenade Nationerna. Med en höjd på 60 meter så erbjuder Notre Dame en av dem bästa utsikterna över Paris och floden Seine. Det är 387 steg upp till toppen av tornen och i det södra tornet hittar man Emmanuel klockan som väger 13 ton och av Notre Dames 10 olika klockor är det den som är allra störst och tyngst.

Arc De Triomphe

Triumfbågen är kanske det mest ikoniska monumentet i hela Frankrike. Triumfbågen stod klar 1836 och har anor från romerska riket. Under triumfbågens finns den okände soldatens grav som symboliserar alla dem som stupade för Frankrike under första världskriget. Graven kom till år 1920 då stoftet efter en stupad soldat gravsattes här. På vapenstilleståndsdagen den 11 november lägger Frankrikes president en krans på graven till minne av första världskrigets offer. Triumfbågen är 50 meter hög och på toppen så finns det ett observationsdäck vars utsikt täcker hela Paris och bjuder på en av stadens bästa utsikter.