Prag

Upplev Prag, en av Europas vackraste och mest välbevarade städer.  Stadens gamla centrum är sedan 1992 upptaget på Unescos världsarvslista och staden är fylld av byggnader från många olika tidsepoker, allt från gotik till jugend. Karlsbron och Pragborgen är de byggnader som kanske främst förknippas med staden och är ett måste att besöka. Några andra självklara sevärdheter är det astrologiska klocktornet från 1500-talet, de judiska kvarteren, slottet Vysehrad, Gamla Stans torg och Václavplasen. Eller så kan man bara vandra omkring planlöst längs de snirklande kullerstensgränderna och beundra den vackra arkitekturen. Varje fasad är unik och pryds av verk från målarmästare och skulptörer.

Staden har förutom ett rikt kulturarv även ett hektiskt nattliv med mängder av nattklubbar att välja på, så som Duplex, Sasazu, Mecca, Blues Sklep och Karlovy Lazne. Det finns också över allt många gästvänliga pubar och restauranger för den som vill njuta av den goda tjeckiska ölen och maten.

Prag är känd för sin öl och förutom jättebryggerier som Pilsner Urquell, Budvar och Staropramen finns det även många mikrobryggerier att besöka för ölentusiasten. Några av de mer populära är U Fleků Bryggerimuseum och restaurang. Här kan man både äta gott och se många gamla bryggningsmaskiner, instrument och dryckeskärl. Bulovka Pivovar som med sin unika atmosfär är en mycket populär pub både bland turister och lokalbor. Och klosterbryggeriet Klasterni Pivovar Strahov som ligger nära Pragborgen.

Prag är också en av de billigaste storstäderna man kan besöka. Både mat, dryck, lokaltrafik och boende kostar betydligt mindre jämfört med Sverige. Ett solklart val för den som vill komma undan billigt. Här finns något att hämta för alla oavsett om du vill gå på galleri, ölfestival, zoo, museum eller konsert så har Prag något för alla smaker och intressen.