Rättvik

276 kr

För att ta sig till Rättvik från Stockholm åker man enklast via Borlänge, då kan man antingen åka snabbtåg eller Intercity tåg med SJ dit och vidare med Tågkompaniets regionaltåg. Resan tar ca 3 timmar 30 minuter.

Priset är för 2kl ej ombokningsbara biljetter och resa i Intercity och regionaltåg. Observera att priset är rörligt och varierar beroende på hur många som är bokade.

 

 

Kategorier: ,

Rättvik är känd både för sin heltidsvecka som ägnas åt nostalgibilar, samt sin konsertarena som byggts från det nedlagda kalkbrottet.

Vecka 31 varje år sedan 1992, hålls Classic Car Week i Rättvik. Här kan du skåda 10 000 nostalgibilar och ändå inte bli less. Evenemanget passar gamla som unga, singel som barnfamilj. Hit kommer alla med bil intresse.

Dalhalla är öppen under sommaren, där guidad tur är möjligt om man vill veta mer om historian bakom kalkbrottet.
Hit kommer både svenska och internationella artister för att hålla konserter.

Under sommaren arrangeras Musik vid Siljan, som är en musikvecka för hela familjen. Den är nu för tiden en av Sommarsveriges största musikhändelser.

Två gånger per år arrangeras också en av landets största marknader. I början av maj och i slutet på oktober finns tivoli, loppmarknad och travtävling.

Besök Nostalgimuseum, naturmuseum eller Rättviks kulturhus. Kolla in Wasastenen, Styggforsen eller gå på långbryggan som pryds av en enda lång trasmatta.
Här finns också något för alla hobbys, oavsett om det är fotboll, ridning, fiske eller bågskytte så finns plats för alla.

Strax söder om Rättvik finns utsiktstornet Vidablick. Tornet är 28 meter högt och hålls öppet för allmänheten under sommaren.