Stockholm Pass

Stockholm Pass är det bästa sättet för såväl turist som besökare att upptäcka Stockholms historia och kultur. Med passet får du fri entré till över 60 av Stockholms mest attraktiva attraktioner. Du beställer och betalar enkelt ditt Stockholm Pass hos oss. Därefter tar du bara med dig kvittot du får via e-post och hämtar ut ditt pass på Arlanda flygplats eller Åhlens på Klarabergsgatan när du kommer till Stockholm.

 

Några exempel som ger fritt inträde till innehavare av Stockholm Pass är:

Gröna Lund

Här i Stockholm hittar du Sveriges äldsta nöjespark, Belägen på vackra Djurgården. Ett besök på ”Grönan” är nästan ett måste om man är i Stockholm. Med 30 åkattraktioner och massor av andra tivolinöjen för alla åldrar får ni garanterat en fullspäckad dag med massa nöje. Gröna Lund har öppet april-september.

Kungliga slottet

Ta en tur på ett av Europas största och mest levande slott! Kungliga slottet ligger i centrala Stockholm och är H.M. Konungens officiella residens. Detta majestätiska palats uppfördes under början av 1700-talet och är en av de historiskt mest intressanta byggnaderna i centrala Stockholm. Här får man lära sig mer om den svenska monarkins historia och dagens kungafamilj. Slottet rymmer många sevärdheter. Förutom slottets paradvåningar finns tre museer med kunglig historia. Skattkammaren med riksregalierna, Museum Tre Kronor som skildrar slottets medeltida historia och Gustav lll:s antikmuseum med skulpturer från antiken.

Öppettider: året runt.

Hit tar man sig lättast med Hop On Hop Off bussen eller båten, Dessa transportmedel ingår i Stockholm Pass. Hop On Hop Off båten går juni-augusti.

Vasamuseet

Besök Vasamuseet och upplev en av Sveriges största kulturskatter- regalskeppet Vasa som sjönk på sin jungfruresa 1628. Här får man lära sig mer skeppets historia, ta del av fascinerande utställningar och se det restaurerade vraket som bärgades efter 333 år på havets botten. Hit tar man sig lättast med Hop on-Hop off bussen eller båten,dessa transportmedel ingår i Stockholm Pass. Hop On Hop Off båten går juni-augusti.

Djurgården runt

Njut av en båttur längs med den vackra Djurgårdskanalen som är en äkta sightseeingupplevelse. Upplev de mest kända vyerna ur ett annorlunda perspektiv när du färdas genom kanalen och Saltsjön. Sightseeingbåten passerar några av Stockholms mest kända plaster: Slussen. Gamla stan och ögruppen Fjäderholmarna ”porten till skärgården”

SkyView

Se Stockholm ur ett unikt perspektiv från glaskabin-gondolen högt uppe på Ericsson Globe. En tur med SkyView är ett av det bästa sätten att se staden så glöm för all del inte kameran. Här får du 360 graders utsikt över södra Stockholm.