Swiss Travel Pass

Med Swiss Travel Pass kan du enkelt och ekonomiskt resa runt i Schweiz. Kortet laddas med ett antal resdagar och en giltighetstid som du själv bestämmer. I de flesta fall behöver du inte betala något extra, men vissa tåg kräver separat reservation av plats. Swiss Travel Pass är giltigt vid uppvisande av giltigt pass och passnummer måste anges vid beställning.

Vad är Swiss Travel Pass?

Swiss Travel Pass är ett s.k. rundresekort som gäller som en färdbiljett på de flesta tåg, bussar och båtar i Schweiz. I kortet ingår också populära turistrutter, spårvagnar, upp till 50% rabatt på de flesta linbanor, samt fritt inträde till över 480 olika museum och utställningar i landet. Kort sagt är Swiss Travel Pass en nyckel som låser upp massor av möjligheter till dig som vill besöka Schweiz. Med Swiss Travel Pass reser du obegränsat i 1 eller 2 klass under 3, 4, 8, eller 15 dagar på hela Swiss Travel System-nätet. Swiss Travel Pass Flex berättigar till resa 3, 4, 8 eller 15 valfria dagar inom en månad.

Var kan man resa med Swiss Travel Pass?

Swiss Travel Pass är giltigt i Schweiz.

Giltighet

För att köpa Swiss Travel Pass skall man vara stadigvarande bosatt i ett EU-land. Kortet gäller dock inte om man är stadigvarande bosatt i Schweiz.

Bokningsperiod

När du beställer kortet måste du ange när det ska börja gälla. Du kan välja vilket datum som helst som ligger inom 90 dagar från det datum du beställer kortet.

Bra att veta

Swiss Travel Pass är personliga och kan inte överlåtas. Swiss Travel Pass består av ett särskilt biljettämne samt en särskild biljettficka som skyddar kortet. Kortet får inte avlägsnas från biljettfickan eller manipuleras (t.ex. genom att lamineras/plastas in).

Barn/Ungdomar

Barn under 6 år reser gratis. Ett Swiss Family Card kan ställas ut till barn under 16. Detta berättigar till fria reser tillsammans med minst en förälder som innehar ett Swiss travel pass. För barn som inte ingår i familjen och barn/ungdomar till och med 25 finns speciella pass till halva vuxenpriset, dessa kan enbart köpas på plats i Schweiz.

Övrig information

Vissa tåg kräver att man reserverar plats (s.k. platsbiljett) utöver färdbiljetten. Platsreservationer ingår inte i Swiss Travel Pass utan köps separat efter behov. Vi hjälper dig gärna att boka platsbiljetter till ett förmånligt pris.

För TGV, ICE, Palmolino, Bernina-, Panorama-, och Glaciär-Expressen samt CISALPINO (Pendolino) måste ett tillägg lösas. Dessutom rekommenderas platsreservation för EC-tåg.

Osäker? Ring oss på 0771-75 75 70 så går vi igenom din resa tillsammans.

 

Komfort

,

Resdagar

, , , , , , ,

Resenär

Ungdom (12-27 år), Vuxen (28-59 år)