Tåg Så In I Norden

Pris från 13 500 kr inklusive boende.

Tågbokningen säljer alla Inlandsbanans paketresor. Paketresorna arrangeras och utförs av Destination Inlandsbanan AB. Inlandsbanan har för din trygghet ställt lagstadgade garantier till Kammarkollegiet.

Varianter:
1 vuxen i dubbelrum 13 500,00 kr (minst 2 resenärer).
1 vuxen i enkelrum 16 390,00 kr.
1 barn (0-15 år) i dubbelrum 10 125,00 kr (minst 2 resenärer).
1 barn (0-15 år) i enkelrum 13 015,00 kr.

Paketet börjar med en övernattning i Mora, ju tidigare ni kommer fram till Mora desto mer hinner ni upptäcka. I Mora är möjligheterna många, ni kan välja att besöka Zorngården eller Vasaloppsmuséet, kanske ni hellre vill njuta av en middag längs Siljan.

Efter frukost på hotellet kommer ni att börja resan mot Östersund, tåget kommer att sakta in så att ni har möjlighet att titta på två vackra gamla flottningsanläggningar, Storstupet och Helvetesfallet. I Östersund får ni inträde till Jamtli Historieland där ni kommer att möta människor, djur och miljöer från olika tider, här kan hela familjen njuta varandras sällskap och den vackra miljön. Börjar magen kurra finns det tillgång till många fina restauranger och kaféer.

Nu börjar resan mot Trondheim i Norge. Ni kommer att åka förbi den kända vinterstaden Åre och den fina fjällorten Storlien, kanske har ni lyckan att träffa på en ren eller två längs vägen.  Ni kommer sedan att resa på Norlandsbanen och kommer att få se Nordnorges helt magnifika natur.

I Bodö kommer ni att bo på Scandic Bodö, där finns det tillgång till både restaurang och bar. Ni bor väldigt centralt och har gångavstånd till både hamn och järnvägsstation, vill ni hitta på någonting har ni nära till transport.

Från Bodö kommer ni att kunna välja att antingen ta morgon- eller eftermiddagsbussen vidare till Narvik, ni kommer att resa över berg och genom fjordar, ta tillfället i akt att verkligen titta på den vackra naturen vårt underbara grannland har att erbjuda. Ni kommer nu att resa tillbaka till Sverige, ni når Gällivare på eftermiddagen. Varför inte ta en busstur upp till Dundret och titta på den vackra midnattssolen och den fantastiska utsikten.

Ni är nu på väg söderut och ankommer i Arvidsjaur vid lunchtid. Längs banan kommer ni att stanna till i Moskosel där kan ni passa på att titta in på Rallarmuséet. Ett muséum som visar hur livet som banarbetare var.

På väg från Arvidsjaur till Östersund kommer ni att göra ett stopp i Sorsele, ni kan då välja att besöka Inlandsbanemuséet eller sträcka på benen.  På kvällskvisten kan ni välja att gå på en fin promenad längs Storsjön eller kanske ni hellre vill umgås på någon utav Östersund många fina restauranger.

Sista stoppet blir i Mora där resan avslutas. Varför inte ta dagen att upptäcka vad Mora har att erbjuda?