Taste of Lapland

Pris från 11 900 kr inklusive boende.

Tågbokningen säljer alla Inlandsbanans paketresor. Paketresorna arrangeras och utförs av Destination Inlandsbanan AB. Inlandsbanan har för din trygghet ställt lagstadgade garantier till Kammarkollegiet.

Varianter:
1 vuxen i dubbelrum 11 900,00 kr (minst 2 resenärer).
1 vuxen i enkelrum 13 900,00 kr.
1 barn (0-15 år) i dubbelrum 8 925,00 kr (minst 2 resenärer).
1 barn (0-15 år) i enkelrum 10 925,00 kr.

I paketet Taste of Lapland börjar resan med en övernattning i Östersund, därefter kommer ni att färdas genom de djupa skogarna och vilda vattnen upp till det vackra Norrland. Ni kommer att göra stopp under resans gång för övernattningar, mat och sevärdheter. I paketet ingår Inlandsbanekort, entré till olika sevärdheter och sju övernattningar fördelade i  Östersund, Arjeplog, Jokkmokk och Gällivare.

Väl i Östersund får ni inträde till Jamtli Historieland där ni får möta människor och miljöer från flera tidsepoker där hela familjen kan njuta av upplevelsen. Ni kan senare njuta av en promenad längs Storsjön eller en omgång minigolf nere i vackra badhusparken där barnen kan leka fritt. Kanske vill ni vuxna bara umgås med varandra, i Östersund finns det fina kaféer och shoppingmöjligheter.

På väg till Arjeplog stannar ni i Slagsnäs där ni fortsätter med buss till Båtsuoj Samecenter, ni får lära er om den samiska kulturen och historien samt njuta av en samisk måltid som serveras i en traditionell kåta.  Är ni frusna efter den fina upplevelsen på Båtsuoj Samecenter så finns bastu tillgängligt på hotellet. I Arjeplog kommer ni att gå på en guidad stadsvandring och åka med buss upp på Galtispuoda där ni äter lunch. Ni kommer sedan att besöka Silvermuséet och påbörjar sedan resan till Jokkmokk.

I Jokkmokk får ni inträde till Ájtte Fjäll- och samemuseum och Jokkmokks Fjällträdgård. Här får ni, precis som i Arjeplog, möjligheten att lära er om den samiska kulturen, dess historia och fjällvärldens flora.

Efter Jokkmokk är det dags att resa till Gällivare, här ingår en guidad tur. Om man vill finns även möjlighet att besöka Europas största koppargruva Aitik.

Nu är ni åter på väg ner genom Sverige, ni kommer att märka att landet ser annorlunda ut på vägen tillbaka. Skogen drar sig bortåt, vattnen blir lugnare och orterna blir större.