Turin

Turin ligger beläget i norra Italien. Turin är Italiens fjärde största stad med knappa en miljon invånare. Olympiska vinterspelen hölls här 2006. Turin var också Italiens huvudstad 1861-1865. Turin är definitivt en av Italiens mest underskattade städer. Har finns massor av vackra byggnader, choklad, mat och även närheten till Alperna och grym skidåkning. Turin har även vad som kallas världens näst viktigaste egyptiska museum (efter Kairo). Detta är framförallt på grund av de högkvalitativa föremålen som finns att se här på ”Museo Egizio”.

Om man törstar efter konst så bör man definitivt besöka slottet Castello di Rivoli. Det byggdes troligtvis under 800-900 talet och idag ligger där ett konstmuseum. När man väl är mättad på konst så kan man gå på restaurangen ”Combal.Zero” och mätta hungern i allra högsta klass. I Castello di Rivoli ligger även denna världskända restaurangen som inte bara har två Michelinstjärnor utan också har blivit framröstad till världens 28:onde bästa restaurang 2011.

Turin har en uppsjö av kaféer och många av dessa har en lång historia. Turin spelade en viktig roll när Italien enades till en nation under 1800-talet, vilket också resulterade i att det var Italiens huvudstad ett tag. När strategier skulle diskuteras under denna tid så var det ofta i just Turins kaféer som detta skedde. Vi har redan nämnt Combal.Zero men det är värt att påpeka igen. Missa inte den restaurangen, även om ni inte är intresserade av konstmuseet så bör ni fortfarande besöka Castello di Rivoli för att äta på Combal.Zero. Porto Di Savona är en klassiskt restaurang som serverar en väldigt traditionell meny med många lokala specialiteter. Om ni vill äta klassisk Italiensk mat så är detta restaurangen för er!