Upptäck Inlandsbanan

Pris från 9 990 kr inklusive boende.

Tågbokningen säljer alla Inlandsbanans paketresor. Paketresorna arrangeras och utförs av Destination Inlandsbanan AB. Inlandsbanan har för din trygghet ställt lagstadgade garantier till Kammarkollegiet.

Varianter (från Kristinehamn):
1 vuxen i dubbelrum 10 590,00 kr (minst 2 resenärer).
1 vuxen i enkelrum 13 040,00 kr.
1 barn (0-15 år) i dubbelrum 7 940,00 kr (minst 2 resenärer).
1 barn (0-15 år) i enkelrum 10 390,00 kr.

Varianter (från Mora):
1 vuxen i dubbelrum 9 990,00 kr (minst 2 resenärer).
1 vuxen i enkelrum 12 040,00 kr.
1 barn (0-15 år) i dubbelrum 7 490,00 kr (minst 2 resenärer).
1 barn (0-15 år) i enkelrum 9 540,00 kr.

I detta paket kan du välja att börja i Kristinehamn eller i Mora, vad du än väljer har du möjlighet att upptäcka på egenhand vad dem olika städerna har att erbjuda.

Ju tidigare ni kommer fram till Kristinehamn ju mer hinner ni upptäcka. Kanske vill ni promenera runt i den vackra skärgården eller bland de småbutiker som Kristinehamns centrum har att erbjuda.

Om ni istället väljer att börja paketet i Mora kan ni besöka det välkända Vasaloppsmuséet eller kanske umgås på ett av Moras kaféer med en härlig kopp kaffe.  Under dagen kan ni besöka Zorngården, där inträde ingår eller varför inte gå på Vasaloppsmuséet och lära er lite om historien kring vasaloppet. Ni kanske hellre vill njuta av en promenad längs Siljan och ta vara på varandras sällskap. Möjligheterna är många i Mora.

Efter frukost i Mora kommer ni att börja er resa mot Östersund, längs vägen kommer tåget att sakta in så att ni har möjlighet att se på den vackra naturen och de gamla flottningsanläggningarna Helvetesfallet och Storstupet. Efter frukost på hotellet så kan hela familjen njuta av ett besök på Jamtli Historieland där inträde ingår och där ni möter människor, djur och miljöer från svunna tider. Vill ni hellre spendera dagen i centrum så finns det många fina shoppingmöjligheter och vackra kaféer.

Ni är nu på väg från Östersund och på väg mot Arvidsjaur. Längs vägen kommer ni att stanna i Sorsele, ta tiden att upptäcka Inlandsbanemuséet och lär er om hur det gick till när Inlandsbanan byggdes. Kanske ni hellre vill använda er tid i Jokkmokk till att fiska eller paddla. Efter en halv dag i Jokkmokk så kommer ni åter att sätta er på Inlandsbanan och startar resan mot Gällivare. På vägen kommer ni att passera Polcirkeln där vi gör ett stopp för att se på den vackra naturen.

Är ni fundersam på vad ni kan hitta på under er tid i Gällivare kan ni alltid fråga dem som jobbar på turistbyrån, kanske ett besök på någon av Gällivares två gruvor kan vara av intresse. En guidad busstur ingår här.

På väg till Vilhelmina kommer ni att stanna i Moskosel för ett matstopp, väl i Moskosel kan ni passa på att besöka Rallarmuséet. Ni får då lära er om hur livet som rallare var. Rallare var de personer som byggde den 130 mil långa banan.

Efter frukost och kanske någon aktivitet åker ni vidare mot Östersund. Passa på att verkligen titta ut genom fönstret och se på den vackra natur och skog som omsluter banan.

Sista sträckan går nu mot vackra Dalarna där resan kommer att avslutas i Mora. S