Valencia

5.700 kr

 

Från Köpenhamn är det drygt 34 timmar restid till Valencia. Man kan resa till Paris över dagen, sedan ned till Toulouse med nattåg och därifrån till Valencia med dagtåg. Dock måste man då påbörja resan väldigt tidigt i Köpenhamn så kommer man från t.ex. Stockholm kommer man antagligen behöva övernatta någonstans på vägen.

Detta pris är ett cirkapris som kan variera åt båda håll. Vi har räknat på resa från Köpenhamn med platsbiljetter tur och retur samt ett Interrail global pass 7 resdagar inom en månad i 2kl.

Valencia är Spaniens tredje största stad och grundades redan av romarna år 138 före Kristus. Det är en mycket mångfacetterad stad där gotiska byggnader, överdådigt utsmyckade barockkyrkor blandas med ruffiga fiskarekarkvarter som El Cabanyal. Här finns fusionkrogar, futuristiska museipalats och så klart de två långa stränderna Las Arenas och La Malvarrosa.

Vid La Seu som ligger mellan de två centrala torgen Plaza de la Reina och Plaza Virgen kan man hitta många av Valencias historiska attraktioner. Så som katedralen, det åttkantiga klocktornet Miguelete och Capilla del Santo Cáliz, där man bland annat kan se vad som sägs vara den äkta heliga graalen.

La Lonja de la Seda är stadens största turistattraktion. Silkesbörsen från 1400-talet som sedan 1996 finns med på Unescos världsarvslista. Den räknas som en av Europas främsta gotiska byggnader och själva marknadsplatsen är stor som en katedral på 1 990 kvadratmeter.

Mercado Central ligger i hjärtat av gamla stan i närheten av Plaza del Ayuntamiento är Europas största marknad i sitt slag. Här ligger över 1000 marknadsstånd på en enorm yta och erbjuder allt ätbart mellan himmel och hav.

Mat och dryck

La Pepica

En över hundra år gammal paellakrog på strandpromenaden.

Appetite

Är en pittoresk kvarterskrog med en meny inspirerad av världen, främst Sydostasien.

Restaurante Canela

En elegant restaurang som erbjuder traditionell mat med en kreativ och modern twist.

Gordon 10

På Gordon 10 kan du smaka rätter från det Argentinska köket. På menyn finns rätter som pepparstek, grillad fisk och grönsaker.

Café Sant Jaume

Är ett av Valencias största kaféer och barer som lockar ett mycket konstnärligt och kulturellt klientel.

Casa Montaña

En traditionell tapasbar i området ”El Cabanal” som även är kända för sin omfattande vinkällare.

Nattliv

Las Animas Puerto

Är en av de trendigaste nattklubbarna i Valencia. Här spelas R&B, house, 1970 och 1980-talsmusik i en salig blandning.

Fox Congo

Sägs vara en av de bästa barerna i Barrio del Carmen. De erbjuder på en härlig atmosfär med tropisk känsla och funkig musik.

LaLola Restaurante

En traditionell, men ändå häftig plats anpassad till moderna tider. Torsdagar, fredagar och söndagar kan man äta medan man tittar på en live flamencoshow.

Hawaika

Det här charmiga stället är polynesiskt från topp till tå. Man kan här njuta av färgglada drinkar i en mysig atmosfär.

Negresco English Pub

Negresco English Pub erbjuder över 600 typer av whisky från hela världen i en mysig atmosfär.

Shopping

Rastro-marknaden

Valencias svar på Madrids kända loppmarknad. Här kan man hitta många spännande prylar som valenciaborna haft på sina vindar och källare.

Adolfo Domínguez

Spanskt varumärke med rötter ända tillbaka till 1950-talet. Kläder, väskor och skor designade av Adolfo Domínguez är stilfulla och eleganta och han gör kollektioner för både män och kvinnor och barn.

Loewe

Lyxig butik som finns på två ställen i Valencia. I mer än 150 år, har Loewe tillhandahållit män och kvinnor med lyxigt välskräddat mode och lädervaror.

Bild: Valencia Blue av KΛ13 under CC BY 2.0