Varberg

366 kr

Till Varberg tar man sig enklast genom att ta antingen SJ X2000 eller MTR Express från Stovkholm till Göteborg, därifrån fortsätter man med Öresundståg, resan tar ca 4 timmar.

Priset är ett lägsta pris för en vuxen enkel väg i 2kl med ej återbetalningsbara eller ombokningsbara biljetter. Priset varierar och billigast pris får man om man är ute i god tid för bokning.

Kategorier: ,

Upplev strandpromenader längs med havet, bada i kallbadhus eller varför inte följa med på en guidad tur i Varbergs Fästning?
För den som är intresserad av historia är fästningen något alldeles speciellt. Den byggdes i slutet på 1200-talet och rymmer nu för tiden både Hallands kulturhistoriska museum, restauranger och caféer.
Borgen har hyst både svenska och danska kungar och håller en hel mängd med historia.

Från stadskärnan kan du promenera ut till tre olika badplatser. Det finns barnstrand, bra snorklingsmöjligheter samt bad från brygga.
När det är kallare ute kan man istället bada i saltvatten inomhus på Varmbadhuset eller någon annan SPA-anläggning.
Är man istället sugen på kallbad har Varberg ett populärt kallbadhus, precis bredvid fästningen. Förutom att badhuset är vackert att se på, finns både bastu och fantastisk utsikt ut mot Kattegatt. Badhuset är såklart öppet även på vintern.

Känt över hela landet och ett av Sveriges största torg till ytan, det är Varbergs torg. Här har handel bedrivits sedan 1600-talet och idag finns flera butiker att välja mellan. Här samsas småbutiker, hantverksbutiker med caféer och restauranger. Varje onsdag och lördag dukar dessutom torghandlarna upp sina bord, där bara upplevelsen är något att njuta av.

Åkulla bokskogar är en 63 km lång tur som är helt fantastisk att promenera eller cykla i. Längs vägen dit passerar man ställen som Vareborg Bärodling, Funcity, Tvååkers fiskeklubb och Stigs MC- och motormuseum.