Vienna Pass

Vienna Pass är det perfekta sättet att upptäcka Wien på och ger dig som besökare fri entré till över 60 olika attraktioner, museum och monument i staden plus sightseeingturer. Passet berättigar även företräde i kön till flera av attraktionerna.

Några exempel som ger fritt inträde med Vienna Pass:

Schönbrunn Palace

Scönbrunn Slott är ett av det mest betydande kulturupplevelserna i Wien och är sedan 1960 talet den sevärdhet i Wien som har allra flest besökare. Namnet på slottet kommer från ett citat som tilldelats kejsaren Matthias ”Welch Schöner Brunn”. Schönbrunns historia sträcker sig 300 år tillbaka och är sedan 1996 med på Unescos världsarvslista tillsammans med slottsparken och Schönbrunn zoo som ligger på samma ägor. Schönbrunn slott är så stort att det även är hem till Schönbrunn zoo som är världens äldsta ännu existerande djurpark. Byggt redan 1752 av Kejsaren Franz I Stephan var från början bara tänkt som en liten utställning men som nu har över 2 miljoner besökare varje år som är intresserade av den unika samlingen av djur. Här hittar du ungefär 700 olika djurarter och runt 8,500 djur totalt såsom spindlar, maneter med mera. Schönbrunn är ett av få zoo i världen som har jättepandor och 2007 föddes den första pandan på naturlig väg i Europa. En annan attraktion på zoo är regnskogshuset där man går igenom en simulation av Amazonas regnskog och ett akvarium vilket ger besökaren en unik upplevelse av vad som döljer sig under ytan av Amazonfloden.

Vienna Giant Ferris Wheel

Wiens stora pariserhjul erbjuder en enastående utsikt över staden från en höjd på cirka 65 meter, och har gjort det sedan sekelskiftet. Upplev en tur i Wiens stora berömda pariserhjul som är ett kännetecken för staden och en symbol för den världsberömda parken Wiener Prater. Med sin ikoniska silhuett är detta något som inte får missas. En tur i pariserhjulet är lika mycket av ett måste när du besöker Wien precis som slottet Schönbrunn, Hofburg och Spanska ridskolan.

Hofburg

Hofburg är ett av ställena man måste besöka när du är i Wien, Hofburg är ett palats och ett före detta kejserligt residens. Idag är Hofburg det officiella sätet för Österrikes president, Palatset har byggts om och moderniserats över århundraden och innehåller bland annat ett kapell, museer, kejserliga bibliotek, skattkammare och nationalteatern. Här hittar du även den spanska ridskolan som är en berömd institution och har varit en del av Wiens rika kultur ända sedan år 1565. Ridskolan fick sitt namn av dem berömda spanska hästarna som användes på ridskolan innan det officiella grundandet år 1729. Skolan turnerar världen över två gånger per år för att visa upp sina föreställningar i klassisk ridkonst. Denna klassiska dressyr är en stor turistattraktion som lockar tusentals turister från hela världen varje år.

Madame Tussauds

Ett av Madame Tussauds världsomspännande vaxmuseer hittar du här i Wien och är väl värt ett besök. Här finner du flera kända skådespelare, sporthjältar och artister som till exempel Daniel Craig, Justin Bieber och Madame Tussaud själv. Bakom scenen kan man få en rundtur och se hur det går till när vaxdockorna blir gjorda, Hur långt tid det tar för personalen att göra dockorna. Man får även pröva att göra sina egna vaxdockor som man får ta med sig hem. Det finns ett antal utställningar med kända politiker som Obama och Nelson Mandela, till några av världens mest kända uppfinnare såsom Sigmund Freud och Albert Einstein.

Wien HOP ON HOP OFF bus

Upptäck Wien på ett annorlunda sätt genom att ta sightseeing bussen, Här åker du runt och får se dem största sevärdheterna, attraktionerna, monumentet och landmärken. Man åker runt i en dubbeldäckar buss med öppet tak så man ser så mycket som möjligt, Det är den perfekta turen då du kan hoppa av eller på när du vill under de cirka 45 stoppen som bussen gör. Det finns fem olika turer att välja mellan så man själv kan välja vilka sevärdheter man vill titta närmare på.