Zürich

Zürich är Schweiz största stad och har cirka 400 000 invånare. Staden är belägen vid Zürichsjön i norra Schweiz. Bosättningar i området har funnits ända sedan 200 f.Kr.

Zürich har en väldigt trevlig atmosfär med gamla gator och häpnadsväckande utsikter. ”Niederdorf” är ett populärt område i Zürichs gamla stan. Har finns gott om små undangömda affärer i områdets gränder. Under kvällstid erbjuds också ett brett utbud av barer och gatumusikanter. En promenad genom Niederdorf är ett måste. Precis utanför Zürich ligger Uetliberg, Zürichs egna berg. Härifrån får man en fantastisk utsikt över staden, sjön och även Alperna vid klart väder. Kring november är det särskilt populärt även bland lokalbefolkningen att ta sig upp för Uetliberg. Då lägger sig nämligen ofta ett täcke av dimma över staden, men berget tar sig över detta täcket. Det resulterar ofta i väldigt fascinerande vyer.

Om man är ute efter lite kulturupplevelser så bör man besöka Zürich Tonhalle. Detta är en konserthall från sent 1800-tal med utmärkt akustik. Här kan man bland annat få lyssna på en av Europas ledande orkestrar. Cirka 100 musikanter spelar tillsammans med sin dirigent Lionel Bringuier uppskattningsvis 100 konserter per säsong.

Redan när man ankommer på Zürichs tågstation så stöter man på en utmärkt restaurang att äta dagens middag på. På ”Au Premier” serveras nämligen en kreativ, utsökt meny som dessutom varierar beroende på årstiden. Under sommaren serverar de ett legendariskt smörgåsbord. Om man vill ta en sväng ut på krogen en kväll, och söker den där specifikt schweiziska känslan så bör man leta sig till ”Brasserie Federal”. Här serveras över 100 olika schweiziska öler och andra specialiteter. Den traditionella musiken och inredningen ger en känsla av värme!