De 10 bästa stränderna i Europa

De 10 bästa stränderna i Europa

 

1. Elafonissi Beach, beläget på Kreta i Grekland.
Elafonissi Beach är en av Greklands vackraste stränder och ligger cirka 66km från Chania som är Kretas största stad. Sanden vid strandkanten är rosaskimrande av pulveriserade snäckor, och det gör att  Elafonissi ser sagolikt ut. Stranden brukar kallas för Kretas Maldiverna eller rosa stranden.

2. Praia da Marinha, beläget i Algarve Portugal.
Praia da Marinha är en klassik Algarve-strand som har allt klippor, berg, grottor och ett rikt undervattens liv. Praia da Marinha är klassad som en av de 100 vackraste ständerna i  världen av den kända guideboken Michelin guide. Bästa tiden för ett besök här mellan Maj-Oktober.

3. Sarakiniko Beach  Beläget i Grekland.
Sarakiniko Beach är ingen vanlig strand då den är omgiven av stora vackra vita     klippor och den kallas även “Månstranden” på grund av dem speciella klipporna som omger själva stranden.

4. Playa de Bolonia  Beläget i Spanien Tarifa.
Denna orörda vita sandstrand i staden Tarifa ligger i ett mycket vackert område och anses vara en av de bästa platserna för vindsurfing på grund av den starka vinden. Den milslånga stranden når så långt ögat kan nå och härifrån kan du även se över sundet till Afrika där man kan skymta Marockos imponerade berg.

5. Praia da Dona Ana Beach, Lagos Beläget i Portugal, Lagos
Praia da Dona Ana Beach är ansedd som den vackraste stranden som finns i Algarve regionen. Den lilla stranden är omgiven av branta färgstarka klippor medans vatten är kristallklart.

6. Barceloneta Beach , Beläget i Spanien, Barcelona.
Med sina ca 1100 meter är Barceloneta den längsta stranden i Barcelona, Stranden är en av de äldsta och mest traditionella. Barceloneta blev 2005 utsedd till den bästa ”stadsstranden” i världen.

7. Bacvice Beach, Beläget i Split, Kroatien.
Stranden Bačvice är den populäraste stranden i Split och blir år efter år tilldelad den blåa flaggan som står för god kvalitet och rent hav. Detta är en sandstrand med delar både i betong och en del som är handikappanpassad.

8. Rimini Beach, Beläget i Rimini, Italien
Rimini Beach är känd världen över och sträcker sig imponerade 15 kilometer med fin sand och massa faciliteter, Även denna strand har blivit tilldelad den blåa flaggan i flera år i följd som står för god kvalitet och rent hav.

9.  Mondello Beach, Beläget i Palermo, Italien
Den gyllene sanden på Mondello Beach är verkligen spektakulär, Stranden lockar såväl lokalbefolkningen som turister. Här kan man åka båt eller roa sig med någon annan vatten aktivitet och dem lokala restaurangerna serverar färska fisk och skaldjursrätter.

10. Promenade des Anglais , Beläget i Nice, Frankrike
Den mest kända strandpromenaden i Nice är Promenade des Anglais och den sträcker sig hela 7 kilometer här har man gott om stränder att bada på både privata och allmänna.