Fem bra böcker att läsa på tåget

Fem bra böcker att läsa på tåget

När man åker tåg kan det vara skönt att fördriva lite tid och vad är då bättre än att läsa eller lyssna på en bra bok så här kommer fem olika böcker som är läsvärda!

1. Mordet på Orientexpressen, Av Agatha Christie

När tåget fastnar i en snöstorm i bergen på Balkan uppdagas ett bestialiskt mord. Agatha Christies klassiska deckare om mord som utspelar sig ombord på den legendariska Orientexpressen som var ett tåg som gick mellan Paris och Istanbul mellan 1883 och 1977.

2. En man som heter ove , Av Fredrik Backman

Detta är boken som gett upphov till en av tidernas största biosuccéer i Sverige och går även som teater. Det är en roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab.

3. Kvinnan på tåget, av Paula Hawkins.
Rachel har inget jobb och ingenstans hon behöver vara. Ändå tar hon tåget samma tid, varje dag. Varje dag ser hon ett ungt par i huset intill spåret. Jason och Jess kallar hon dem. I Rachels ögon är deras liv lika perfekt som hennes eget en gång var. Men en dag ser hon något från tågfönstret som skakar om henne. Nu ska hon visa alla att hon är så mycket mer än bara kvinnan på tåget.

4. Arvet efter dig, av Jojo Moyes.

Efterföljaren av Livet efter dig. Lou tampas med skuldkänslor över att hon inte lyckades förmå Will att fortsätta leva, samtidigt som hon själv ställs inför en hel rad nya utmaningar. Hon lovade Will att våga mer och att leva sitt liv fullt ut. Men hur? Och om man lärt sig att kärleken ibland lämnar en med outsäglig sorg och saknad, vågar man då bli kär igen?

5. Harry Potter och Det fördömda barnet : Del ett och två, Av J K Rowling

Är en pjäs som getts ut i bokform och kan ses som den ”åttonde” verket i Harry Potter serien av J.K Rowling. Det har aldrig varit enkelt att vara Harry Potter, och det är inte mycket lättare nu när han är en överarbetad anställd på Trolldomsministeriet, make och fader till tre skolbarn.