Så fungerar internet ombord

Så fungerar internet ombord

I dag erbjuder dem flesta buss och tågbolagen internet ombord som man kan få tillgång till när man är ute och reser. Dem flesta har ju en smartphone,surfplatta eller bärbar dator i dagens samhälle som man brukar ta med sig när man ska ut och resa någonstans. Så jag tänkte gå igenom hur man får tillgång till internet ombord så man slipper slösa på sig egna surf på abonnemanget. De flesta tågbolagen har en ”surf pott” där man får tillgång till lite extra snabb surf per resenär. Efter den tagit slut kan man fortfarande surfa men dock med lägre hastighet. Anledningen till att man får en viss ”surfpott” ombord på tågen är att det fortfarande är glest mellan mobilmasterna längs järnvägen så man kan inte garantera full hastighet överallt. Åker du buss så har man tillgång till wifi istället som man kopplar upp sig emot och till skillnad från tågen har du ingen ”Surfpott” här. Det som däremot kan påverka hastigheten är om många surfar samtidigt så kan det bli lite långsammare uppkoppling.

  1. Aktivera wifi på telefonen,Surfplattan eller bärbara datorn

  2. Visa tillgängliga trådlösa nätverk.

  3. En lista med nätverk visas, Sen väljer man vilket nätverk man vill koppla upp sig mot, brukar oftast vara ett nätverk med bolagets namn i sig.

  4. När man är uppkopplad så går man in på webbläsaren på enheten och där får man göra ett konto lite snabbt och godkänna villkoren.

  5. Nu ska du vara ansluten och kunna surfa fritt.