Topp 5 resmål med Interrail!

Topp 5 resmål med Interrail!

Topp 5 resmål med Interrail

Paris

Res till vackra Paris med de gamla husen och se den vackra omgivningen. Träffa nya människor, njut av fint kaffe och utmärkt shopping. Väl i Paris finns gott om transportmedel, detta gör att du kan resa runt i Frankrike som du vill. Det finns en del tåg där det krävs platsbokning men det finns också regionala tåg som ni kan resa med utan någon platsbokning. När ni är i Paris, glöm inte att se det vackra Eiffeltornet. I Eiffeltornet finns två restauranger, en av dem heter Altitude 95 och namnet kommer från att den ligger 95 möh. Den andra restaurangen heter Jules Verne och är dyrare än de flesta andra på grund av dess gastronomiska upplevelse.

Barcelona

Res till Barcelona och bara njut. Testa ny mat, njut av att ligga på stranden eller ta er iväg till Barcelona FC’s hemarena Camp Nou, en utav världens största arenor. Denna rymmer 100 000 människor. Om inte stadion är något som lockar finns även Parc de la Ciutadella, en park för de som vill njuta av fin arkitektur och vacker omgivning. Denna park ligger centralt och innehåller bland annat ett zoologiskt- och geologiskt museum, en botanisk trädgård och café.

Venedig

I denna romantiska stad i Nordöstra Italien kan du njuta av allt som finns att titta på. Från de vackra broarna och byggnaderna till de trevliga människorna som bor och brinner för staden. Förundras över att staden faktiskt är byggd på vattnet med hjälp av träpålar av ek och alm nerslagen i jorden. Det enklaste sättet att transportera sig under längre sträckor är med båt, biltrafik tillåts inte.

Amsterdam

Om du reser till Amsterdam är det något som du inte får missa, det är ett besök i Anne Frank House. Huset som Anne Frank och hennes familj gömde sig i under Andra Världskriget och som sedan har blivit ett museum som hela världen kan se och ta del av. Förutom att ta del av historien kring Anne Frank så finns det andra museum som också är värda ett besök till exempel The Van Gogh Museum. Detta museum är dedikerat den kände konstnären Vincent van Gogh som är en av världens mest inflytelserikaste konstnärer.

Berlin

Passa på att se vad Berlin har att erbjuda. Om inte sevärdheter så som Brandenburger Tor eller Berlinmuren lockar så finns det gott om shopping möjligheter på Alexanderplatz, det finns även gott om restauranger och om hungern skulle bli allt för stark efter en dag med allt upptäckande.