VINTER!

VINTER!

Nu är hösten här på riktigt och det börjar bli både kallare och mörkare för var dag som går. Snart är julen och skolloven här så det börjar bli hög tid att planera tågresorna inför jul och nyår såväl som inför sportlovet. Nu har äntligen dem flesta bolagen släppt både tidtabeller och bokning för tågen upp till fjällen. Det är stort tryck på dessa biljetter och det är först till kvarn som gäller så passa på att säkra din biljett redan idag. Här nedan listar vi fyra populära skidorter som du lätt kan åka till med tåg!

Åre

I Åre by finner du Skandinaviens bästa skidåkning med sina många backar, varierande terräng och moderna liftsystem. I skidområdet finns bland annat skandinaviens största kabinbana, gondoler, stolliftar, knappliftar och åkband, det finns skidåkning som passar alla helt enkelt. Åre lockar även med ett stort utbud av barer och restauranger. Hit tar du dig lättast med nattåget direkt från Stockholm, Göteborg eller Malmö. Tågen går främst under jul och nyår men även under sportlovsveckorna.

Duved

Duved är beläget några kilometer väster om Åre och har ett alldeles eget skidsystem. Duved uppskattas både av familjer såsom skidentusiaster för sin fina skidåkning såväl utförs som i längdspåren. Boendet här är prisvärt jämfört med andra orter och man har allt man behöver i den lilla byn såsom en välsorterad matbutik, restauranger, barer och deras egna tågstation. Vill du ha omväxling ett tag så kan man ta sig till Åre by med skidbussen som tar ungefär 10 minuter att åka. Hit tar du dig lättast med nattåget som går direkt från Stockholm, Göteborg och Malmö. Tågen går främst under jul och nyår men även under sportlovsveckorna.

Riksgränsen

Riksgränsen är Sveriges nordligaste skidort och är belägen vid den norska gränsen cirka 14 mil från Kiruna stad. När det värsta vintermörkret har lagt sig ståtar Riksgränsen med klassiska fjälltoppar som Nordals och Vassitjåkka. Här har du bland annat tillgång till heliskiing i ett område stort som ett mindre mellaneuropeiskt land. Mycket av skidåkningen i Riksgränsen handlar om offpist men det finns även gott om fina pister som till sin karaktär är vindlande och kuperande. Hit tar du dig lättast med nattågen som går direkt från Stockholm. Du kan också resa från Göteborg via Boden. Tågen går främst under jul och nyår men även under sportlovsveckorna.

Sälen

Sälen är Sveriges största skidområde, utspritt på dem fyra olika skidområdena Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Dessa olika områden erbjuder tillsammans varierande skidåkning i över 100 nedfarter, i alla väderstreck. Med skid- och badbussen tar man sig enkelt mellan dem olika skidområdena. Här hittar du allt ifrån norra Europas största knapplifts område till utmanande åkning i väggen som är en av Sveriges brantaste preparerade pister samt ett flertal park- och offpist områden. Det går inga nattåg hit utan tar man sig lättast med dagtåg fram till Borlänge och sista biten med buss från Borlänge.